З другої спроби продали морський порт на Одещині

Відбувся аукціон з продажу Білгород-Дністровського морського торговельного порту. Тепер усі борги порту повинен погасити покупець.

Про це повідомив керівник регіонального відділення ФДМУ в Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський. Передає Центр журналістських розслідувань.

Білгород-Дністровський морський торговельний порт знаходиться на західному березі Дністровського лиману. Він займає 59 гектарів основної виробничої території порту.

«220 млн 100 грн – найвища пропозиція за ЄМК ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» + ПДВ + погашення боргів. Це другий онлайн-аукціон з приватизації портів. Перший з такого аукціону продано порт «Усть-Дунайськ» за 201 млн грн + 40 млн грн ПДВ. До цього держава мала досвід лише концесії та різних форматів оренди у портах», – розповіли у Фонді держмайна.

На вересень 2022 року борги порту становили 104 мільйони гривень. Обов’язок по їхньому погашенню взяв на себе покупець. Новий власник зможе розпочати модернізацію та створити робочі місця, що позитивно вплине на розвиток бізнесу в Україні.

Нагадаємо, включення порту Миколаєва до зернового коридору залежить від успіхів на фронті. Окупанти щодня обстрілюють акваторію Очаківської громади та створюють перешкоди у приєднанні місцевого порту до зернової ініціативи.

торговельний порт

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER