Військові видатки в бюджеті збільшать на рекордну суму

У Верховній Раді планують внести зміни до Державного бюджету на 2023 рік. Йдеться про збільшення видатків на військову сферу.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Центр журналістських розслідувань.

Уряд підтримав законопроєкт про внесення змін до Державного бюджету. Зокрема, видатки на військову сферу та оборону зростуть на 537 мільярдів гривень.

«Понад 518 млрд грн пропонуємо додатково спрямувати на сектор безпеки й оборони та ще на 19 млрд збільшити резервний фонд. Це сприятиме посиленню нашої обороноздатності та зупиненню російської агресії», – розповів Денис Шмигаль.

Завдяки західній підтримці Україні вдалося збільшити додаткові фінансові можливості на підтримку армії. В змінах до Державного бюджету пропонується спрямувати кошти на виплати військовим, закупівлю військової техніки.

Наразі за законопроєкт має проголосувати парламент.

Нагадаємо, президент США Джо Байден підписав комплексний законодавчий акт із державним бюджетом на 1,7 трлн доларів, який містить майже 45 млрд доларів допомоги Україні та союзникам для протистояння агресії РФ.

виплати військовим, державний бюджет

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER