Передбачає майже 45 млрд доларів для України: Байден підписав держбюджет США на 2023 рік

У п'ятницю, 30 грудня, президент США Джо Байден підписав комплексний законодавчий акт із державним бюджетом на 1,7 трлн доларів, який містить майже 45 млрд доларів допомоги Україні та союзникам для протистояння агресії РФ.

Про це йдеться в офіційній заяві Білого дому.

"Президент підписав закон H.R. 2617 про зведені асигнування на 2023 рік, що визначає загальне (бюджетне – ред.) фінансування на фінансовий рік, який закінчується 30 вересня 2023 року, а також забезпечує екстрену допомогу у зв’язку із ситуацією в Україні", – зазначається в заяві.

Документ також передбачає виділення коштів з бюджету на інші державні програми.

Минулого тижня, коли проєкт закону був ухвалений обома палатами Конгресу, Байден наголосив, що документ "просуває ключові пріоритети" Сполучених Штатів.

Крім того, за словами глави Білого дому, законодавчий акт із багатомільярдним пакетом допомоги Україні продемонстрував продовження двопартійної підтримки українського народу після візиту до Вашингтона Володимира Зеленського.

Нагадаємо, 19 грудня учасники переговорів у Конгресі США представили законопроєкт про фінансування уряду на суму 1,7 трлн доларів, що передбачає 44,9 млрд доларів додаткової надзвичайної допомоги Україні та союзникам по НАТО.

 

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER