В Одесі керівник будівельної фірми збагатився на ремонті дитсадка на 1,3 млн гривень

В Одесі привласнили мільйон на ремонті дитсадка

Поліція викрила корупційну схему під час капітального ремонту дитячого садка в Пересипському районі Одеси. Керівник фірми-підрядника завдяки махінаціям збагатився на понад мільйон гривень.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Підприємство уклало договір про проведення капітального ремонту з використанням енергозберігаючих технологій в будівлі дитячого садка по вулиці Балківській в Пересипському районі Одеси.

Директор підприємства вніс неправдиву інформацію до акту приймання виконаних робіт, завищивши їхній обсяг та вартість.

«Згідно висновку експертизи, заповнення віконних прорізів готовими віконними металопластиковими блоками відображено в актах у двічі більшому обсязі, ніж виконано по факту, покриття зі штучної трави взагалі відсутнє», – розповіли в прокуратурі.

Також не були виконані роботи з демонтажу і встановлення огорожі. Завдані бюджету збитки оцінили в 1,3 мільйона гривень. Керівника фірми-підрядника обвинувачують у службовому підробленні та заволодінні бюджетними коштами. Наразі розслідування завершено та справу передано до суду.

Слід зазначити, в Миколаївській області директор підприємства привласнив пів мільйона гривень, проводячи реконструкцію дитячого садка. Керівник фірми традиційно вказав в актах роботи, які не виконувалися або були частково виконані. Через дії директора бюджету завдано збитків на понад 500 тисяч гривень.

Керівнику підприємства повідомили підозру у привласненні майна. Тепер йому загрожує до восьми років ув’язнення з забороною обіймати посади протягом трьох років.

Нагадаємо, будівельна компанія привласнила 2 мільйони гривень під час ремонту стадіону школи в Одесі. Директор будівельної компанії вирішив додатково «заробити» на ремонті школи в Приморському районі. Окрім офіційної оплати за роботу керівник підприємства привласнив мільйони гривень. Будівельна компанія завищила вартість робіт, ремонтуючи систему каналізації.

Раніше повідомлялося, що в Первомайську директор будівельної фірми привласнив 117 тисяч гривень під час ремонту ліцею. Керівник одного з приватних підприємств Первомайська вирішив незаконно збільшити заробіток, ремонтуючи місцевий ліцей. Керівник фірми підробив офіційні документи. Він «організував» собі додатковий дохід, суттєво завищивши ціни на матеріали.

бюджетні кошти, кримінальне провадження, Одеські новини, підприємство, привласнення

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER