У Миколаєві посадовиця Держгеокадастру допомогла підробити документи для приватизації землі

В Миколаєві незаконно приватизували землю

У Миколаївській області інженери-землевпорядники незаконно приватизували 14 гектарів земель. Для своїх оборудок злочинці використали підроблені документи.

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції регіону, передає Nikcenter.

Двоє місцевих інженерів-землевпорядників змовилися, щоб привласнити земельну ділянку. У свої спільники вони залучили керівницю одного з відділів Управління надання адміністративних послуг Держгеокадастру.

Чиновниця на основі підроблених документів внесла зміни в Державний земельний кадастр та сформувала нову земельну ділянку, не перевіривши інформацію.

«Своїми протиправними діями фігуранти незаконно приватизували земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 14 гектарів, що належить Первомайській селищній раді Миколаївського району», – зазначили в поліції.

В результаті селищній раді було завдано збитків на понад 350 тисяч гривень. Посадовиці Держгеокадастру та інженерам-землевпорядникам повідомили підозри у зловживанні повноваженнями особами, які надають публічні послуги. Працівниця Держгеокадастру додатково отримала підозру в несанкціонованих діях з інформацією.

Варто додати, на Миколаївщині місцевий житель приватизував земельну ділянку на території урочища «Варварівське» за допомогою підробленого рішення міської ради. Земля належить до державного лісового фонду, через що її заборонено передавати в приватну власність. Вартість земельної ділянки оцінюють у 670 тисяч гривень.

Як з’ясувалося, чоловік підробив рішення сесії Миколаївської міської ради, щоб отримати у власність земельну ділянку площею 10 сотих. Порушення помітили в прокуратурі, що і стало причиною звернення до суду з позовом про скасування приватизації земельної ділянки та повернення її у власність держави. За фактом підробки офіційного документа поліція відкрила кримінальне провадження.

Нагадаємо, колишній посадовець Херсонської облдержадміністрації переплатив за розроблення проєктів землеустрою майже 900 тисяч гривень. Посадовець ініціював конкурсні торги із закупівлі послуг з розробки проєктів землеустрою. Конкурс оголосили ще у 2018 році й перемогу в ньому отримало одне з місцевих приватних підприємств. Як з’ясувалося, проєкти землеустрою розробили з порушенням законодавства, що призвело до безпідставного перерахування з бюджету.

кримінальне провадження, миколаївська область, порушення, приватизація, сільськогосподарські землі

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER