Прикордонника з Одещини засудили до двох років дисциплінарного батальйону через допомогу ухилянтам

Прикордонника з Одещини засудили до двох років

Суд виніс вирок колишньому працівнику прикордонної служби з Одеської області. Він організував схему незаконного заробітку на військовозобов’язаних чоловіках, які хотіли уникнути мобілізації.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

В грудні 2023 року прикордонник запропонував заробити двом своїм знайомим. За певну грошову винагороду вони мали на власному автомобілі перевозити чоловіків через державний кордон до Молдови, оминаючи пункти пропуску та прикордонного контролю.

«Правоохоронець знайшов двох охочих, яким пообіцяв за 4 тисячі доларів США з кожного вивезти їх з України. Після отримання грошей він посадив їх в авто до знайомих та встановив локацію на карті, куди доставити чоловіків», – йдеться в повідомленні ДБР.

До бажаної цілі ухилянти разом з перевізниками не доїхали всього лише 100 метрів та були затримані прикордонниками.

За результатами розгляду суд визнав прикордонника винним у незаконному переправленні осіб через державний кордон. Його покарали до двох років тримання в дисциплінарному батальйоні.

Варто додати, днями працівники Служби безпеки України викрили чергову схему виїзду чоловіків закордон. В Одеській області затримали голову районної військово-лікарської комісії. Посадовець за гроші видавав фіктивні довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

Клієнтів для корупційної схеми голова ВЛК підшукував через посередника, який працював лікарем-травматологом у місцевій лікарні. Спільника посадовця працівники СБУ затримали ще на початку 2024 року.

За гроші ухилянтам пропонували організувати безперешкодний виїзд до країн Європейського Союзу, використовуючи підроблені документи. Вартість послуг з виготовлення фіктивних довідок складала близько 12 тисяч доларів.

Нагадаємо, до суду передають справу працівника військкомату з Одещини, який займався «наданням послуг» ухилянтам. Завершилося розслідування щодо посадовця Білгород-Дністровського військкомату в Одеській області. Він налагодив схему виготовлення документів про нібито непридатність чоловіків до служби.

Раніше повідомлялося, що на Одещині поліцейські разом з підприємцем організували злочинну групу з переправлення ухилянтів. Пошуком клієнтів для злочинної схеми займався підприємець. Зокрема, його цікавили військовозобов’язані чоловіки, які бажали перетнути кордон.

дбр, кримінальне провадження, Одеські новини, прикордонна служба, ухилення від мобілізації

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER