Мер Южноукраїнська самостійно поновив себе на посаді

Мера Южноукраїнська поновили на роботі

У Миколаївській області міський голова Южноукраїнська Валерій Онуфрієнко, якого позбавили повноважень, знову повернувся до роботи.

Про це повідомляють «НикВести», передає Nikcenter.

У квітні 2023 року комісія з питань етики та законності Южноукраїнської міської ради ініціювала дострокове припинення повноважень Валерія Онуфрієнка. В доповідній записці до проєкту рішення йшлося про те, що міський голова неодноразово порушував законодавство і навіть побив заступницю. Згодом посадовець отримав підозру в нанесенні легких тілесних ушкоджень своїй підлеглій.

16 червня 2023 року депутати визнали незадовільною роботу Валерія Онуфрієнка та проголосували за дострокове припинення його повноважень. Однак, посадовець не погодився зі звільненням та звернувся з позовом до Миколаївського окружного адміністративного суду, який виграв у грудні 2023 року.

Нещодавно крапку в справі поставив П’ятий апеляційний адміністративний суд і закрив апеляційні оскарження в справі Валерія Онуфрієнка. Питання поновлення міського голови розглянули на засіданні постійної комісії з законності Южноукраїнської міської ради.

Члени комісії дійшли висновку, що суд лише скасував рішення депутатів про припинення повноважень мера, проте не поновив його на посаді. На думку державного реєстратора повернутися до роботи Валерій Онуфрієнко міг лише після рішення Южноукраїнської міської ради.

Натомість посадовець не став довго чекати та видав розпорядження про поновлення себе на посаді.

«Керуючись пунктами 19, 20 частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно з рішенням МиколаЇвського окружного адміністративного суду від 19.12.2023 № 400/3475/22 продовжую виконувати обов’язки міського голови з 16.04.2024 року», – йдеться в тексті розпорядження, яке підписав Валерій Онуфрієнко.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя вирішила звільнити суддю Южноукраїнського суду через небажання розглядати справу. Суддю Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Олену Волкову тимчасово відсторонили від посади. Причиною стало притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині управління освіти переплатили за м’ясо понад 2 млн гривень. Управління освіти в Первомайську та Южноукраїнську Миколаївської області провели закупівлю м’яса для навчальних закладів за завищеними цінами.

мер, миколаївська область, поновлення на роботі, рішення суду, Южноукраїнськ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER