Депутатська фірма за 21 мільйон гривень відновлюватиме дороги в Одеській області

Відновлення доріг в Одеській області

В Одесі комунальне підприємство «Міські дороги» уклало тендер з товариством з обмеженою відповідальністю «Ростдорстрой». Фірма займатиметься відновленням доріг після аварійного ремонту теплових мереж.

Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro, передає Nikcenter.

Тендер оголосили 5 квітня, однак заяву на участь подало лише одне товариство – «Ростдорстрой». Тому, конкурентів в компанії не було. «Ростдорстрой» надаватиме послуги з відновлення дорожнього покриття до 31 грудня 2024 року. За це з державного бюджету фірмі виплатять 21 мільйон 450 тисяч гривень.

Закупівля проходила у форматі відкритих торгів з особливостями, що передбачає коротші терміни проведення процедур. Наприклад, період подання пропозицій триває лише сім днів, а період оскарження кваліфікації – п’ять днів. На час воєнного стану уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Якщо учасник під час торгів не має конкурентів, аукціон можуть не проводити.

Кінцевими бенефіціарами товариства «Ростдорстрой» є депутат Одеської міської ради та представник партії мера «Довіряй ділам» Юрій Шумахер і підприємець Євген Коновалов.

Зазначимо, в березні 2024 року ТОВ «Ростдорстрой» уклало мільярдну угоду на утримання доріг в Одеській області. Служба відновлення та розвитку інфраструктури оголосила два тендери на закупівлю послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення. Перемогу в тендерах здобули дві компанії – ТОВ «Автомагістраль-Південь» та ТОВ «Ростдорстрой».

Депутатська фірма надаватиме послуги з утримання 750 кілометрів доріг в Одеській області до 31 грудня 2026 року, за що отримає з державного бюджету 1 мільярд 186 мільйонів гривень.

Окрім того, договір з ТОВ «Ростдорстрой» щодо ремонту Троїцького мосту підписала і Служба відновлення інфраструктури в Миколаївській області. Сума угоди склала 280 мільйонів гривень. Компанія втретє отримала підряд на реконструкцію дороги на Миколаївщині.

Нагадаємо, прокуратура Одеси оскаржує тендер з Ростдорстрой на 500 мільйонів гривень. На розгляді Господарського суду Одеської області перебуває справа про скасування  результатів тендеру, де перемогу отримала скандально відома фірма «Ростдорстрой». За умовами тендеру планувався капітальний ремонт 24 кілометрів автомобільної дороги загального користування державного значення Ізмаїл – Кілія – Вилкове.

бюджетні кошти, закупівля, Одеські новини, ремонт доріг, Ростдорстрой, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER