Антикорупційний суд виправдав екскерівника Одеського управління прикордонної служби, якого звинувачували у недостовірному декларуванні

Суд виправдав Сергія Мула

Вищий антикорупційний суд завершив розгляд справи заступника директора Департаменту організації роботи, планування та контролю Державної прикордонної служби України Сергія Мула. Посадовець не вказав в декларації нерухомість дружини.

Про це повідомили в пресслужбі ВАКС, передає Nikcenter.

Колишнього керівника прикордонної служби обвинувачували у декларуванні недостовірної інформації. Зокрема, він не зазначив у декларації будинок та земельну ділянку поблизу Києва, що належать його дружині.

Спочатку Вищий антикорупційний суд розглядав дві справи щодо недостовірного декларування Сергієм Мулом за 2020 та 2021 рік. Однак, в липні 2023 року справу про декларування за 2020 рік закрили через закінчення строків давності.

Зазначимо, що судові засідання проходили у закритому режимі, оскільки на цьому наполягали адвокати посадовця, які стверджували, що він є чинним військовим.

«Розглянувши матеріали справи, заслухавши доводи сторін захисту та обвинувачення, колегія суддів виправдала посадовця у зв’язку із відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення», – йдеться у вироці Антикорупційного суду.

Щоправда, прокуратура впродовж тридцяти днів може оскаржити вирок суду шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Раніше Сергію Мулу вже вдалося уникнути покарання за водіння, ймовірно, у стані алкогольного сп’яніння. У листопаді 2022 року посадовця під час комендантської години зупинили патрульні. На керівника прикордонної служби склали протокол через водіння у стані алкогольного сп’яніння.

Від проходження тесту на алкоголь Сергій Мула відмовився, натомість почав демонструвати поліцейським свої службові посвідчення. Чиновник постійно до когось телефонував та вимагав поговорити з патрульними.

Врешті-решт забирати керівника прикордонної служби Одещини приїхав військовий у масці. Матеріали про притягнення Сергія Мула до адміністративної відповідальності все ж направили до суду. Однак, за результатами розгляду справи визнали недоведеними обставини керування автомобілем посадовцем у стані алкогольного сп’яніння.

Проте, це був не перший скандал за участю Сергія Мула. Його підлегла Іванна Плантовська у розпал повномасштабного вторгнення провела новорічні свята у Парижі. В соціальній мережі пресофіцерка продемонструвала фото, на якому позує у відвертій сукні та ботфортах на фоні Ейфелевої вежі.

антикорупційний суд, відповідальність, керівник, Одеські новини, прикордонна служба

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER