На Одещині поліцейський заробляв на підприємцях: відкрито криімнальне провадження

Заступник начальника відділу з превентивної діяльності одного з відділень поліції Одеської області вирішив заробити на місцевому підприємці. Він погрожував бізнесмену кримінальним переслідуванням.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Ще у 2005 році підприємець закупив більш як 5 тисяч залізобетонних плит. Матеріали тимчасово використовували як дорожнє полотно для техніки, що їздила з Єлизаветівського кар’єру до села Мале Єгорівської сільської ради.

Час від часу підприємець демонтовував плити з метою подальшого продажу.

«Правоохоронець вимагав 50 тис грн хабара у  громадянина за безперешкодний демонтаж залізобетонних плит. У разі відмови, погрожував кримінальним провадженням за нібито неправомірні дії», – зазначили в прокуратурі.

Правоохоронця затримали під час передачі грошей. Наразі його готуються відсторонити від посади. Поліцейському вручили підозру у вимаганні та одержанні хабаря.

Варто додати, до суду нещодавно передали справу двох інспекторів поліції з Одещини, які намагалися отримати гроші від водія. Інспектори Управління патрульної поліції зупинили чоловіка за кермом автомобіля.

Правоохоронці почали погрожувати водію, що притягнуть його до адміністративної відповідальності за нібито водіння автомобіля під дією наркотиків. Патрульні обіцяли закрити справу за певну грошову винагороду.

Поліцейських затримали під час передачі водієм 25 тисяч гривень за непритягнення його до адміністративної відповідальності. Патрульних звільнили з правоохоронних органів та відкрили кримінальну справу за фактом вимагання та отримання хабаря.

Минулого року в Україні посилили відповідальність за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. За систематичні порушення водіїв можуть залишити без прав на 10 років.

Нагадаємо, в Одеській області працівник кримінальної поліції переправляв закордон чоловіків за 5 тисяч доларів. Поліцейський залучив знайомого та разом з ним заробляв на військовозобов’язаних чоловіках, які тікаючи від мобілізації, хотіли виїхати закордон.

Раніше повідомлялося, що на Одещині судитимуть інспектора поліції, який вимагав хабарі з рибалок. Працівник поліції організував систематичні хабарі за перевезення на річці Дністер. За кожного пасажира підприємці повинні були сплачувати 100 гривень.

кримінальне провадження, Одеські новини, поліцейський, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER