Mercedes за 3 мільйони, Maserati і нерухомість в Болгарії: декларація одеського судді Олега Непоради

Родина судді Малиновського районного суду Одеси Олега Непоради у 2022 році придбала дві квартири і Mercedes-Benz GLE вартістю 3,3 мільйони гривень. Перелік майна родини поповнився і нерухомістю за кордоном – квартирою і паркомісцем у Болгарії.

Про це свідчать дані декларації судді за 2022 рік, повідомляє Nikcenter

Згідно з документом, напередодні повномасштабного вторгнення, у січні 2022 року, дружина судді Юлія Непорада стала власницею квартири в Одесі площею 82 квадрати, яка на момент придбання коштувала 2,2 мільйони гривень. Ще одну квартиру у грудні того ж року в Одесі придбали в іпотеку батько судді Микола Непорада і такий собі Олег Серков. 

Влітку 2022 року дружина судді Малиновського суду стала власницею майна і за межами України. У Болгарії вона придбала квартиру на 94 квадрати та паркомісце. Нове житло, як запевняє суддя, коштувало його дружині усього 1,2 мільйони гривень. 

Автопарк родини судді під час повномасштабної війни поповнився елітним Mercedes-Benz GLE 2022 року, вартість якого сягає 3,3 мільйонів гривень.

Mercedes-Benz GLE 350DE. Фото з відкритих джерел

Напередодні, у 2021 році, Юлія Непорада купила MASERATI GHIBLI S Q4 2015 року випуску, яка наразі коштує близько мільйона гривень. 

Раніше суддя Олег Непорада вже декларував значний перелік майна: три земельні ділянки, дачний будинок, три офіси, квартири і гаражі в Одесі. 

За перший рік великої війни суддя заробив 1,4 мільйони гривень на посаді, а його дружина – лише 550 тис. грн від підприємницької діяльності. Серед доходів родини – пенсія батька судді та дохід від відчуження майна. Батько ж Юлії Непоради Вячеслав Васюк подарував їй майже мільйон гривень. Він же, схоже, профінансував купівлю вищезгаданого майна у Болгарії.

Цікаво, що жодної інформації про бізнес Васюка у Єдиному реєстрі юридичних осіб знайти не вдалося. У січні одесит Вячеслав Васюк подав декларацію кандидата на посаду головного спеціаліста відділу дипломування та підвищення кваліфікації членів екіпажів суден до Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту і судноплавства України. 

Раніше Nikcenter писав, що дружина голови Білгород-Дністровської райдержадміністрації під час війни стала власницею земельної ділянки і маєтку на понад 500 квадратів. Тоді ж дружині чиновника подарували 500 кв. м торговельно-готельного комплексу у ЖК “Шоста перлина” в мікрорайоні Аркадія. 

декларації, Одеса, суддя


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER