ДБР передає до суду справу військового та поліцейського з Одещини, які продавали «білі квитки» чоловікам

Працівник військкомату на Одещині торгував білими квитками

Державне бюро розслідувань завершило слідство, де обвинуваченими є працівник Роздільнянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області та місцевий правоохоронець.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР, передає Nikcenter.

Працівник військкомату через знайомого поліцейського запропонував військовозобов’язаному чоловікові, який хотів уникнути мобілізації, допомогу у вирішенні питання. Ухилянту пообіцяли виготовити документи про непридатність до служби.

Чоловікові запропонували на вибір оформлення шлюбу з жінкою з інвалідністю або ж визнання його обмежено придатним. Працівники ДБР затримали посадовців під час одержання 7 тисяч доларів за виготовлення фіктивних документів.

«Фігуранти відсторонені від посад, вони обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України)», – розповіли деталі в Державному бюро розслідувань.

Кожному з обвинувачених в кримінальному провадженні загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Варто додати, в Одеському районному ТЦК видавали «білі квитки» депутатам та їхнім родичам, які хотіли уникнути військової служби. За певну грошову винагороду чоловіків призовного віку знімали з військового обліку.

Основними клієнтами працівника військкомату були місцеві депутати та їхнє близьке оточення. За 12 тисяч доларів елітним ухилянтам придумували діагнози та виготовляли відповідні медичні документи.

Допомагала в пошуку клієнтів керівниця одного з управлінь міської ради на Одещині. Через неї депутати сплачували гроші. Загалом двом спільникам вдалося допомогти уникнути мобілізації щонайменше десятку місцевих обранців.

Нагадаємо, на Миколаївщині затримали злочинну групу, учасники якої торгували довідками для ухилянтів. Представниця благодійної організації разом з посадовицею місцевої лікарні організували продаж фіктивних довідок. Фальшивку передавали заступниці головного лікаря обласного центру медико-соціальної експертизи, яка «підтверджувала діагнози» втікачів.

Раніше повідомлялося, що до суду передають справу працівника військкомату з Одещини, який займався «наданням послуг» ухилянтам. Завершилося розслідування щодо посадовця Білгород-Дністровського військкомату. Він налагодив схему виготовлення документів про нібито непридатність чоловіків до служби.

військкомат, дбр, кримінальне провадження, Одеські новини, ухилення від мобілізації

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER