Повідомлено підозру: державний реєстратор на Одещині допомогла привласнити санаторій на курорті «Куяльник»

Державний реєстратор причетна до розкрадання "Куяльнику"

Державний реєстратор незаконно перереєструвала на приватне підприємство один з санаторіїв популярного курорту «Куяльник» в Одеській області. Злочинну оборудку викрили правоохоронці.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Державний реєстратор у 2019 році, не маючи відповідних документів, провела реєстрацію права власності на майно курортного закладу, що розташований на території «Куяльнику», за приватним підприємством. Через це держава втратила санаторій вартістю мільярд гривень.

«Керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору у несанкціонованій зміні інформації, що оброблюється в автоматизованих системах (ч. 3 ст. 362 КК України)», – зазначили в прокуратурі.

Варто додати, суд задовольнив позов Одеської обласної прокуратури, яким повернув у державну власність санаторій «Куяльник» площею 100 тисяч квадратних метрів.

Державному бюро розслідувань вдалося розкрити масштабну схему розкрадання майна на території багатьох регіонів. Зокрема, без погодження Фонду держмайна, що є обов’язковим під час продажу нерухомості, посадовці незаконно передавали в приватну власність 80 майнових комплексів. Серед майна є і санаторій «Куяльник».

Відпочинок в Куяльнику раніше був надзвичайно популярним не лише в українців, але й іноземців. Курорт недаремно називали українським «Мертвим морем» Однак, багато корпусів санаторію перебувають у неробочому стані та потребують ремонту. Наразі з трьох корпусів повністю відреставрували лише два.

Нагадаємо, будівельна компанія привласнила 2 мільйони гривень під час ремонту стадіону школи в Одесі. Директор будівельної компанії вирішив додатково «заробити» на ремонті школи в Приморському районі Одеси. Окрім офіційної оплати за роботу керівник підприємства привласнив мільйони гривень. Будівельна компанія завищила вартість робіт, ремонтуючи систему каналізації.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині подружжя фермерів привласнило 43 гектари землі державної власності. У Миколаївській області голова фермерського господарства разом з дружиною підробили документи та зуміли привласнити понад 40 гектарів землі вартістю 1,3 мільйона гривень. У 2015 році дружина фермера, змовившись з чоловіком, знайшла людей, які оформили на неї довіреності, що надалі дозволило провести розпаювання земель.

державний реєстратор, кримінальне провадження, Одеські новини, розкрадання

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER