Військовослужбовець з Миколаївщини намагався продати автомобілі, які передали волонтери

На Миколаївщині військовий продавав автомобілі

Замість того, щоб використовувати автомобілі для виконання бойових завдань, військовослужбовець у Миколаївській області вирішив продати їх через інтернет-майданчик.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

За інформацією правоохоронців, військовий отримав від одного з благодійних фондів три автомобілі для потреб Збройних Сил України. Проте, боєць вирішив використати транспорт на власний розсуд.

Одразу після отримання автомобілів військовий виставив оголошення про їх продаж на спеціальному онлайн-майданчику. За три транспортні засоби він мав намір отримати понад 13 тисяч доларів.

Детективи ДБР затримали військовослужбовця щойно він отримав гроші від покупця. Затриманому вручили підозру в незаконному використанні гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку. На військового чекає обрання запобіжного заходу. Окрім того, йому загрожує позбавлення волі до семи років з конфіскацією всього майна.

Слід зазначити, в Миколаївській області затримали «волонтера», який зумів продати міській раді позашляховик, призначений для потреб Збройних Сил України. Так, директор підприємства, зареєстрованого в Умані, завіз в Україну чотири позашляховики. Транспорт призначався для військових.

Проте, посадовець вирішив продати автомобілі Південноукраїнській міській раді. З міського бюджету так званий волонтер отримав 1 мільйон 885 тисяч гривень. Підозрюваного затримали та повідомили йому підозру в продажі товарів (предметів) гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненого посадовою особою з використанням службового становища. Під час обшуків вдома у директора та в офісних приміщеннях були знайдені докази злочинної діяльності.

Нагадаємо, постачальниця яєць для Міноборони продала всю нерухомість в Хорватії. Після гучного розголосу в Україні Тетяна Глиняна оперативно продала готелі в хорватському містечку Спліт. Нерухомість придбав місцевий бізнесмен Діян Яхєфендич. Українка запевняла, що жодне її майно не було придбане з прибутків від контрактів з Міністерством оборони.

Раніше повідомлялося, що на Одещині затримали командира протиповітряної оборони. До обов’язків командира входило отримання та видача дизельного пального, що виділялося підрозділу. Більшу частину палива військовий встиг продати. Завдані збитки від продажу пального оцінили в 1,4 мільйона гривень.

автомобілі, військовий, волонтери, дбр, кримінальне провадження

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER