Продавав паливо для ППО: на Одещині затримали командира протиповітряної оборони

В Одесі командир продавав пальне для ЗСУ

Командир взводу однієї з військових частин протиповітряної оборони Одеської області наживався, продаючи майно частини. Посадовцю повідомили підозру.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

До обов’язків командира входило отримання та видача дизельного пального, що виділялося підрозділу. Більшу частину палива військовий встиг продати й це попри те, що практично кожну ніч Одещину атакують російські безпілотники.

«Він продав понад 20 тонн стратегічного палива під час російського повномасштабного вторгнення», – йдеться в повідомленні ДБР.

Завдані збитки від продажу пального оцінили в 1,4 мільйона гривень. Щоправда, після відкриття кримінального провадження військовий відшкодував всю суму. Командир взводу отримав підозру в недбалому ставленні до військової служби, тепер йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Варто додати, в Дніпрі злочинна група привласнила 50 тонн пального для підрозділу ЗСУ. До схеми були залучені шестеро військовослужбовців та четверо місцевих жителів. За допомогою підроблених листів від нібито керівництва військової частини злочинці просили великі мережі АЗС виділити пальне для Збройних Сил України.

Представники автозаправок, нічого не підозрюючи, віддали шахраям 50 тонн бензину та дизельного пального. Вартість палива, що потрапило до рук злочинної групи, склала 2,5 мільйона гривень.

Однак, до підрозділів ЗСУ пальне так і не потрапило. Натомість зловмисники продавали бензин та дизель на території Дніпропетровської області, а отримані кошти розподіляли між собою.

Усі дев’ятьом учасникам висунули обвинувачення в шахрайстві з використанням підробленого документа, вчинене організованою групою. Їм загрожує покарання – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Сумах правоохоронці продавали гуманітарну допомогу. Правоохоронці звернулися до тютюнової компанії з підробленими листами нібито від імені однієї з військових частин. В листі вони просили надати цигарки як гуманітарну допомогу для військовослужбовців.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині волонтер продавав автівки призначені для ЗСУ. Директор товариства з міста Умань завіз в Україну під виглядом гуманітарної допомоги чотири позашляховики. Автомобілі були призначені для потреб Збройних Сил України. З міського бюджету директор підприємства отримав 1 885 000 гривень.

дбр, командир військової частини, кримінальне провадження, Одеські новини, ППО в Одесі

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER