Заробили мільйон: в Сумах правоохоронці продавали гуманітарну допомогу

В Сумах привласнювали гуманітарку

Корупційну схему за участю двох поліцейських викрили в Сумах детективи Державного бюро розслідувань. Вони зуміли привласнити та продати частину гуманітарної допомоги.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР, передає Nikcenter.

Правоохоронці звернулися до тютюнової компанії з підробленими листами нібито від імені однієї з військових частин. В листі вони просили надати цигарки як гуманітарну допомогу для військовослужбовців.

«Вони отримали від виробника 15 тисяч пачок цигарок на суму понад мільйон гривень. Але до військових цигарки не потрапили», – йдеться в повідомленні Бюро розслідувань.

Згодом правоохоронці продавали отримані цигарки на ринку в Сумах та через інтернет. Проте, схему заробітку викрили детективи ДБР.

Поліцейські отримали підозру в продажі товарів безоплатної допомоги та підробленні офіційного документа. Наразі розслідування завершено та направлено справу до суду. Правоохоронцям загрожує до 7 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Варто додати, в Одеській області керівник благодійного фонду також був помічений в розкраданні гуманітарної допомоги. Зокрема, очільник одного з найбільших благодійних фондів Одеси отримував як міжнародну допомогу бронежилети, каски, медичне та інше обладнання, що призначалися для потреб Збройних Сил України.

Керівник фонду запевнив закордонних благодійників, що обов’язково передасть гуманітарну допомогу за призначенням. Злочинця затримали «на гарячому» під час продажу партії міжнародної допомоги на суму в 500 тисяч гривень.

Під час обшуків в офісах та складських приміщеннях благодійної організації правоохоронці знайшли аптечки, бронежилети, захисні каски та іншу гуманітарку. Також керівник фонду зберігав чималу суму готівки отриману від продажу міжнародної допомоги. Очільник організації отримав підозру в незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, справу ексзаступника голови Одеської ОВА про “розпил” на гуманітарці передали до суду. Через їхні зловживання держава втратила понад 9 мільйонів гривень. В обласній військовій адміністрації закупляли продовольство для населення за значно завищеними цінами.

Раніше повідомлялося, що в Україні з початку року виявили тисячі випадків зникнення гуманітарної допомоги. З січня 2023 року Державна митна служба разом з Міністерством оборони провели перевірку доставлення товарів з гуманітарної допомоги до військових частин.

гуманітарна допомога, дбр, корупція, кримінальне провадження, поліцейські

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER