В Україні з початку року виявили тисячі випадків зникнення гуманітарної допомоги

Зникла третина гуманітарної допомоги

З січня 2023 року Державна митна служба разом з Міністерством оборони провели перевірку доставлення товарів з гуманітарної допомоги до військових частин. Третина допомоги так і не була отримана військовими.

Про це повідомили в Держмитслужбі, передає Nikcenter.

Спільна робота двох відомств дозволила перевірити понад 9 тисяч випадків відправлення товарів гуманітарної допомоги. Їх повинні були отримати у 200 військових частинах. Проте, деякі партії гуманітарної допомоги зникали дорогою до місця призначення.

Офіційно підтверджено більш як 3 тисячі випадків не надходження товарів до військових частин. За порушення митних правил складено 320 протоколів.

«З метою припинення виявлених порушень митного законодавства та притягнення винних осіб до адміністративної або кримінальної відповідальності митники направили 387 повідомлень про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого ст. ст. 190, 358, 201-2 Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні служби.

Варто додати, на днях у Тернопільській області викрили злочинну групу, організаторами якої виявилися мешканці Луганської та Донецької областей. Троє чоловіків «робили бізнес» на гуманітарній допомозі.

Зокрема, учасники злочинної групи завозили із закордону автомобілі нібито для потреб Збройних Сил України. Вони ремонтували транспорт та підшуковували на нього клієнтів, до військових частин автомобілі так і не потрапляли.

Злочинна група потрапила в поле зору правоохоронців, які декілька місяців документували їхню діяльність. Організатором схеми виявився уродженець Казахстану.

Слідство встановило, що так звані бізнесмени встигли завезти в Україну пів сотні автомобілів. Оголошення про продаж транспорту вони розміщували на інтернет-платформах. За одне авто підприємливі чоловіки отримували в середньому 5 тисяч доларів.

Загалом злочинцям вдалося заробити декілька мільйонів гривень. Тепер чоловікам загрожує до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Нагадаємо, російський ракетний обстріл знищив всю гуманітарну допомогу для Одеської області. 8 травня ворожі ракети знищили складське приміщення в Одесі. Згодом з’ясувалося, що в будівлі знаходилася обласна організація Товариства Червоного Хреста.

Раніше повідомлялося, що екс-депутату Миколаєва, якого підозрюють у розкраданні «гуманітарки», обрали запобіжний захід. Колишнього депутата Миколаївської міської ради Владислава Єнтіна підозрюють у привласненні волонтерської допомоги майже на мільйон гривень.

віійськова частина, гуманітарна допомога, ЗСУ, митниця, розкрадання

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER