Справу ексзаступника голови Одеської ОВА про “розпил” на гуманітарці передали до суду

Розкрадання в Одеській ОВА

Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Національним антикорупційним бюро завершили розслідування щодо двох високопосадовців Одеської ОВА. Через їхні зловживання держава втратила понад 9 мільйонів гривень.

Про це повідомили в пресслужбі САП, передає Nikcenter.

Колишній заступник голови обласної адміністрації Олег Муратов разом з начальником відділу моніторингу публічних закупівель Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОВА Андрієм Нотєвським закупляли продовольство для населення за значно завищеними цінами. В результаті держава зазнала збитків на 9, 2 мільйони гривень.

Пів року тому журналісти Nikcenter з’ясували, хто заробив на закупівлі Одеською ОВА продуктів харчування. Документи закупівель консерв для жителів Миколаївської області показали значні переплати. Також Nikcenter виявив, що «гуманітарка» від сусідів не тільки дозволила збагатитися тим, хто нею опікувався, а ще й могла не відповідати санітарним нормам.

Корупція на закупках гуманітарки в Одесі
На закупівлі неякісних консерв для жителів Миколаївщини переплатили мільйони. Інфографіка Nikcenter

Після проведення скандальних закупівель ексзаступник голови Одеської ОВА вимагав хабар в підлеглої – начальниці департаменту фінансів Марина Зінченко, яка теж займалася закупівлею “гуманітарки”. Муратов обіцяв їй допомогти уникнути кримінальної відповідальності. Чиновника затримали одразу після отримання 27 тисяч доларів.

«Пропонував керівниці одного зі структурних підрозділів Одеської ОВА за грошову винагороду посприяти у вирішення питання щодо уникнення останньої від можливої кримінальної відповідальності», – йдеться в повідомленні САП.

За інформацією слідства, лише у квітні 2022 року за одним з договорів про закупівлю продуктів на суму 40 мільйонів гривень різниця в цінах могла становити 7 мільйонів гривень.

Посадовців обвинувачують у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. Заступнику голови Одеської ОВА та начальнику відділу моніторингу публічних закупівель загрожує покарання – від семи до дванадцяти років позбавлення волі з забороною обіймати посади.

Нагадаємо, чиновників підозрюють в розкраданні грошей під час ремонту скверу в Чорноморську. Cлідство розглядає версію змови працівників комунального підприємства Чорноморської міської ради з іншими особами, що призвело до розтрати бюджетних коштів.

Раніше повідомлялося, що на Одещині викрили мільйонні розкрадання під час будівництва медлабораторій. Колишній посадовець Одеської обласної державної адміністрації організував масштабне розкрадання бюджетних коштів. До злочинної схеми він залучив ще чотирьох співучасників.

гуманітарна допомога, корупція, НАБУ, Одеська ОВА

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER