Масовані інформаційні диверсії: куратор Шуфрича та колишній член РНБО отримав нову підозру

Підозра Сівковичу

Служба безпеки встановила причетного до масштабних інформаційних компаній спрямованих на дискредитацію України. Ним виявився ексзаступник секретаря РНБО Володимир Сівкович.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передає Nikcenter.

Експосадовець з 2014 року переховується в Росії та активно допомагає ФСБ. Зокрема, Володимира Сівковича вважають причетним до масштабних інформаційних компаній, головною ціллю яких була дискредитація керівництва України.

Допомагали втілити плани в життя відомі українські політики. Одним з головних «виконавців» був Нестор Шуфрич. Народний депутат активно брав участь в ефірах та ток-шоу, де просував кремлівські наративи для української аудиторії.

«Встановлено, що поплічники Сівковича «розганяли» фейкові повідомлення про внутрішню обстановку в Україні, а також московські «тези» щодо «безальтернативності» проросійського вектора у зовнішній політиці», – йдеться в повідомленні СБУ.

Росія намагалася різними способами розколити українське суспільство та дискредитувати Україну перед західними партнерами напередодні повномасштабного вторгнення.

Саме Володимир Сівкович причетний до силового розгону Майдану у 2014 році. Намагаючись уникнути правосуддя, він виїхав до Москви. На новому місці колишній член РНБО зайнявся інформаційними диверсіями проти державної безпеки України. Посадовцю повідомили чергову підозру в державній зраді вчиненою за попередньою змовою групою осіб.

Варто додати, ще влітку Володимир Сівкович отримав підозру в утворенні злочинної організації, що займалася розвідувально-підривною діяльністю проти України. Також до злочинної групи входив ексначальник СБУ в Криму Олег Кулініч.

Сівкович керував роботою завербованих українців, які передавали російському ФСБ інформацію, що була державною таємницею і намагалися впливати на кадрову політику в органах безпеки.

Нагадаємо, Нестору Шуфричу вручили підозру в державній зраді. Систематично виконував вказівки російського агента Володимира Сівковича, який в минулому обіймав посаду секретаря РНБО. Саме Сівкович координував усю російську агентуру в Україні.

Раніше повідомлялося, що Шуфрич оскаржив в апеляції запобіжний захід. Протягом серпня-вересня 2021 року народний депутат виконував завдання, надані безпосередньо Сівковичем. Правоохоронцям вдалося встановити телефон, через який відбувалося спілкування з Шуфричем.

підозра, СБУ, ФСБ, Шуфрич

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER