В Миколаївській та Одеській областях депутати приділяють найменше часу прийому виборців – дослідження

Як одеські депутати працюють з виборцями

Протягом осені всеукраїнська громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» проводила дослідження як часто депутати місцевих рад здійснюють прийом виборців. Південні регіони опинилися на останніх сходинках рейтингу.

Про це повідомив керівник громадської організації «Комітет виборців України» Анатолій Бойко, передає Nikcenter.

Дослідження  проводили в 15 місцевих радах на території Києва, Івано-Франківська, Вінниці, Львова, Луцька, Одеси, Миколаєва, Сум, Рівного, Хмельницького, Черкас та Чернігова.

В Одесі моніторинг проходив з 1 вересня до 31 жовтня. Експертам вдалося відвідати майже всі депутатські приймальні. Загалом за результатами дослідження з’ясовано, що рівень прийому виборців в Україні не є надто високим.

Причиною низького рівня взаємодії з виборцями є те, що депутати не бажають ризикувати власною безпекою та безпекою людей під час проведення зустрічей. Також депутати наразі не мають коштів для розв’язання проблем виборців, адже раніше вони могли використовувати гроші депутатського фонду.

Чимало депутатів взагалі самоусунулися від виконання своїх обов’язків, оскільки виїхали за межі України. Найбільш дисципліновані депутати, які систематично здійснюють прийом громадян, працюють у Львівській, Вінницькій та Київській міських радах.

Однак, в Одесі та Миколаєві ситуація є невтішною. Зокрема, в Миколаївській та Одеській міських радах не вдалося підтвердити прийом громадян більшістю депутатів. Так, в Миколаєві лише 27 відсотків депутатів зустрічаються з виборцями, в Одесі відсоток відповідальних депутатів дещо більший – 47 відсотків.

Експерти громадської організації розповіли, що громадянам невідома інформація про актуальні приймальні більшості одеських депутатів. Роботу Депутатського порталу відновили лише в серпні минулого року, однак і досі там немає даних про роботу приймалень.

Нагадаємо, Одещина увійшла у п’ятірку найбільш корумпованих областей. В Національному агентстві з питань запобігання корупції назвали список регіонів, де найбільша кількість корупціонерів. Одеська область займає «призове місце».

Раніше повідомлялося, що одеські депутати потрапили до рейтингу багатіїв. В Україні вперше оприлюднили рейтинг власників найбільшої кількості біткоїнів. До першої десятки увійшло чимало депутатів з Одеси. Першу сходинку рейтингу зайняв депутат Одеської міської ради Дмитро Палпатін.

вибори, депутати, Миколаївська міська рада, Одеська міська рада, Одеські новини

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER