У Миколаєві можуть відновити продаж комунального майна для “наповнення бюджету”

Приватизація комунального майна в Миколаєві

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич має намір ініціювати перед депутатами питання про приватизацію комунального майна. Таким чином влада прагне вирішити питання з наповненістю бюджету.

Про це повідомляють «НикВести», передає Nikcenter.

Через вилучення військового ПДФО з бюджету міста Миколаїв цьогоріч втратить майже 3 мільйони гривень. Для того, щоб розв’язати питання з грошима, місцева влада розглядає варіанти отримання кредитів або ж продажу об’єктів нерухомості.

«Це не далеко. Вже навіть перед Новим роком ми збирались з першим заступником Віталієм Луковим та в.о. начальника управління комунального майна Тетяною Димитровою щодо проведення процесу приватизації», – розповів Сєнкевич.

Незабаром міська рада Миколаєва оголосить конкурси на оренду комунального майна. Якщо ситуація не покращиться, у другій половині 2024 року скоріш за все деякі об’єкти винесуть на приватизацію.

За словами Сєнкевича, список об’єктів, які можуть бути приватизовані, давно відомий. Однак, він не уточнив про яку саме нерухомість йде мова. Також мер зазначив, як саме проходитиме процес приватизації. Зокрема, міська рада оголошуватиме аукціони. Комунальне майно віддаватимуть тому, хто запропонує більшу ціну.

В той самий час міська рада не має наміру віддавати на приватизацію нерухомість, що перебуває в оренді й з якої місто отримує хороші доходи.

Варто додати, за час війни комунальними квартирами вдало скористалися місцеві чиновники та правоохоронці, яким влада дозволила приватизувати майно. Nikcenter зʼясував, що серед тих, хто отримав дорогоцінні квадратні метри, потреба у яких із великою війною тільки зросла, – силовики, які їздять на дорогих авто та мають родичів із коштовною нерухомістю. А ще – ті, хто отриманим житлом взагалі не користується і навіть продає його одразу після приватизації.

Зокрема, одним із щасливих власників нерухомості став поліцейський Миколаївського ГУНП Віталій Шепель. У листопаді 2022 року він приватизував квартиру по вулиці Генерала Карпенка. А вже в грудні 2023 року поліцейський продав житло військовому.

Не краща ситуація і з орендою комунального майна, адже в розслідуванні журналісти Nikcenter встановили, що привабливі комунальні обʼєкти Миколаєва отримували в оренду за заниженою ціною повʼязані з владою бізнеси. Так, фірма “Транспортна компанія “Рефресурс” за результатами конкурсу отримала в оренду нерухомість загальною площею понад 4000 кв. на вулиці Новозаводській, 7. Проте, замість орендної плати у 132 тисячі гривень, підприємство сплачувало щомісяця лише 600 гривень.

Нагадаємо, у Миколаєві приватизували землю на підставі підробленого рішення міської ради. Місцевий житель зумів приватизувати землю на території урочища «Варварівське» Андріївського лісництва. Земельна ділянка належить до державного лісового фонду

комунальне підприємство, миколаїв, Миколаївська міська рада, приватизація, Сєнкевич

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER