Справа Гринкевичів: львівський бізнесмен та його син отримали підозри через мільярдні збитки Міноборони

Ігор Гринкевич отримав нову підозру

Працівники ДБР вручили нову підозру Ігорю Гринкевичу. Львівський бізнесмен був одним з найбільших постачальників Міністерства оборони.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

Підприємець разом зі спільниками проводили оборудки з закупівлею одягу та білизни для Збройних Сил України. З цією метою Ігор Гринкевич створив злочинну організацію, головним завданням якої було привласнення державних коштів.

Бізнесмен підписав договори з Міністерством оборони щодо постачання військового одягу,  який виявився неякісним. Загалом компанія Гринкевича уклала 23 договори на суму 1,5 мільярда гривень.

«Під час слідства було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони України», – зазначили в Бюро.

Експертизи підтвердили, що в результаті дій підприємця держава зазнала збитків на 934 мільйони гривень.

П’ять членів злочинної організації, в тому числі й син Ігоря Гринкевича, отримали підозри у заволодінні майном шляхом зловживання довірою, вчиненому в умовах воєнного стану та в особливо великому розмірі. Злочинцям загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також слідчі ДБР працюють над встановленням посадовців Міністерства оборони, які можуть бути причетними до оборудок.

Варто додати, що в грудні минулого року Ігоря Гринкевича затримали під час спроби дати хабар одному з керівників Державного бюро розслідувань. Бізнесмен надіявся залагодити справу за 500 тисяч доларів. Гринкевич пропонував гроші за повернення майно компаній, вилученого в рамках кримінального провадження.

Нагадаємо, суд заарештував майно скандального бізнесмена Гринкевича, який наживався на коштах Міноборони. Ігоря Гринкевича вважають причетним до масштабного розкрадання грошей для потреб Збройних Сил України. Оборудки підприємця отримали широкий резонанс у суспільстві.

Раніше повідомлялося, що Міноборони розриває усі контракти з компаніями львівського бізнесмена, причетного до розкрадання мільйонів гривень. Після того, як про корупційну схему стало відомо в ЗМІ, у відомстві одразу ж ухвалили рішення щодо розірвання договорів, що раніше були укладені з компаніями Гринкевича.

бюджетні кошти, дбр, Ігор Гринкевич, міноборони, підозра, розкрадання

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER