Апетити зростають: Миколаївелектротранс отримає в 2024 році з міського бюджету 350 мільйонів гривень

Доходи Миколаївелектротрансу в 2024

Комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» в черговий раз отримає з місцевого бюджету кошти за організацію перевезень пасажирів у 2024 році. Однак з кожним роком обсяги фінансування зростають.

Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro, передає Nikcenter.

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради оголосив тендер на послуги пасажирських перевезень трамваями та тролейбусами у місті. Закупівля проводилася без використання електронної системи і в результаті договір уклали з «Миколаївелектротрансом».

Цьогоріч комунальне підприємство отримає з бюджету 350 мільйонів гривень. Цікаво, що з року в рік сума, яку виділяють комунальному підприємству, невпинно зростає. При цьому з початку повномасштабного вторгнення видатки на пасажирські перевезення зросли практично утричі. Так, у 2023 році послуги пасажирських перевезень обійшлися бюджету у 286 мільйонів гривень, у 2022 році – 245 мільйонів гривень, а у 2021 році лише у 72 мільйони гривень.

Обсяг транспортних послуг, що надаватиме «Миколаївелектротранс» у 2024 році, складає 4 419 750 кілометрів.

Проведення тендеру за особливою процедурою Миколаївська міська рада обгрунтувала тим, що комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» є єдиним суб’єктом господарювання, який має можливість забезпечувати послуги пасажирських перевезень.

Раніше Nikcenter з’ясував, що за час воєнного стану деякі комунальні підприємства Миколаєва отримали надприбутки. Зокрема, найкращі фінансові результати продемонстрував «Миколаївелектротранс».

У 2022 році підприємство отримало майже 10 мільйонів чистого прибутку. В міській раді Миколаєва розповіли, що фінансовий успіх, попри зменшення реалізації послуг, тобто рейсів тролейбусів та трамваїв, повʼязаний з оптимізацією видатків.

Нагадаємо, АМКУ не дозволив Миколаївелектротрансу скасувати закупівлю колійного обладнання. Дніпровський «Трансгосп», який пов’язують з оточенням Корбана, двічі завадив спробам КП «Миколаївелектротранс» скасувати тендер вартістю 90 млн грн.

Раніше повідомлялося, що 27 червня у КП «Миколаївелектротранс» детективи Бюро економічної безпеки провели обшуки, в ході яких вилучили документи щодо закупівлі бетонних павільйонів-укриттів у ТОВ «ІБФ «ЕЛІТМАЙСТЕР». Проведено 10 обшуків у Миколаєві, Вознесенську та Одесі – на комунальному підприємстві, заводі, офісах.

бюджетні кошти, воєнний стан, комунальне підприємство, Миколаївелектротранс, Миколаївська міська рада

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER