Рік судової тяганини: в Одесі суд зобов’язав підприємство відремонтувати укриття

Укриття в Одесі

Товариство «Науково-виробниче підприємство «Вега» майже рік відмовлялося облаштувати бомбосховище по вулиці Інглезі в Одесі. Керівництво підприємства навідріз відмовлялося виконувати рішення суду.

Про це повідомили в Південному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції, передає Nikcenter.

Ще в грудні 2022 року Одеський окружний адміністративний суд вирішив зобов’язати «Науково-виробниче підприємство «Вега» привести укриття відповідно до вимог закону. Однак, навіть після рішення суду товариство відмовлялося ремонтувати бомбосховище. Тому, виконавча служба змушена була вживати всі передбачені законодавством примусові заходи.

«За результатами вжитих дій захисна споруда була приведена у відповідний стан готовності й може врятувати життя багатьох людей у разі небезпеки. Разом з тим, стягнуті з боржника виконавчий збір, витрати та штраф у загальному розмірі понад 32 тис грн перераховано на користь держави», – йдеться в повідомленні Міністерства юстиції.

Варто додати, підприємство навіть намагалося оскаржити рішення в апеляційному суді, проте безрезультатно. Згодом виконавці, щоб змусити товариство виконувати рішення суду, арештовували його рахунки та накладали штрафи. Загальна сума штрафів склала 27 тисяч гривень.

Керівництво науково-виробничого товариства «Вега» стверджувало, що у 2021 році завершилася угода про користування укладена з Фондом державного майна, тому ремонт бомбосховища не належав до їхньої компетенції.

Однак, в результаті підприємство все ж забезпечило в бомбосховищі проведення електромережі, встановлення пожежної сигналізації та укомплектування захисної споруди необхідним майном.

Не краща ситуація з укриттями і в Миколаєві. Журналісти Nikcenter з’ясували, що на ремонти підвалів шкіл та дитсадків у Миколаївській області для облаштування найпростіших укриттів спрямували 130 млн грн з місцевих бюджетів. Журналісти вибірково проаналізували ціни на будівельні матеріали у кошторисах найбільших оприлюднених контрактів. Принаймні у двох випадках з бюджету заплатили за матеріали вдвічі дорожче, ніж вони коштують на ринку. Детальніше в розслідуванні.

Нагадаємо, в Одеській області на ремонті шкільного укриття привласнили 700 тисяч гривень. Під час поточного ремонту протирадіаційного укриття навчального закладу в Білгород-Дністровському районі підрядники, що виконували роботи, привласнили чималу частину бюджетних коштів

захисні укриття, Одеські новини, підприємство, ремонтні роботи, рішення суду

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER