Народний депутат та власник мережі «Епіцентр» перед повномасштабним вторгненням отримав посвідку на довгострокове проживання в Іспанії – розслідування

Іспанська посвідка Олександра Гереги

Народний депутат Олександр Герега, який до того ж є співвласником мережі гіпермаркетів «Епіцентр», у 2021 році отримав посвідку на довгострокове проживання в Іспанії. Окрім того, в Іспанії він володіє нерухомістю на мільйони гривень.

Про це йдеться в розслідуванні «Схем», передає Nikcenter.

Про інформацію стало відомо після відкриття доступу до Державного реєстру декларацій. В деклараціях за 2021 та 2022 рік Олександр Герега вказав про наявність посвідки на довгострокове проживання закордоном у нього та в дружини. Хоча,  в декларації за 2020 рік такої інформації ще не було.

Також народний депутат задекларував чимало нерухомості в Іспанії. Зокрема, вартість лише однієї земельної ділянки та житлового будинку складає 100 мільйонів гривень.

«Це житловий будинок площею 455 квадратних метри і вартістю близько 3 мільйонів гривень, «ізольоване житло» та земельну ділянку площею 3180 квадратних метри, ціною у понад 62 мільйони гривень, і ще одну «ділянку з житлом» – площею 1378 квадратних метрів та вартістю понад 30 мільйонів гривень», – з’ясували «Схеми».

Однак, вся нерухомість народного депутата записана на його дружину Галину Герегу, яка зберігає на банківських рахунках мільйон євро. Подружжя володіє нерухомістю в іспанському містечку Бенікасім, загальною вартістю приблизно 6 мільйонів євро.

Цікаво, що з початку повномасштабного вторгнення Олександр Герега провів закордоном понад 200 днів і повернувся в Україну лише в травні 2023 року.

Варто додати, журналісти Nikcenter з’ясували як змінилися статки миколаївських народних обранців за час їхньої роботи на благо українського народу. Так, згідно з відомостями із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Олександр Гайда став власником квартири площею 39 квадратів в одеській новобудові «Аквамарин» у серпні 2022 року.

Ірина Аллахвердієва-Кормишкіна цьогоріч стала власницею вражаючої кількості землі. У травні 2023 року на народну обраницю записали 7,7 га землі на Миколаївщині. А у серпні до них додалися ще не мало-не багато – 92 гектари у Первомайському районі.

Нагадаємо, комунальне підприємство «Миколаївоблтеплоенерго» щороку показує незмінний результат своєї роботи – мільйонні збитки. Попри збитковість підприємства, його очільники за роки керівництва обжилися дорогими автівками та майном, зокрема за кордоном. Nikcenter проаналізував, чим володіють керівник облтеплоенерго та його заступники.

декларації, земельна ділянка, народний депутат, нерухоме майно

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER