В Одесі скасували тендери на 13 млн гривень та передають гроші ЗСУ

В Одесі скасували закупівлі

В Одеській обласній військовій адміністрації вирішили скасувати деякі тендери, визнавши їх недоцільними у воєнний час. Виділення коштів на асфальт, плитки та лавки не є на часі під час війни. 

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі голова Одеської ОВА Олег Кіпер, передає Nikcenter.

Зокрема, нещодавно відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність». Учасники робочої групи прийняли рішення скасувати ряд закупівель на суму майже 13 мільйонів гривень.

«Це, зокрема, тендери на програмне забезпечення, ремонти доріг, реконструкцію стадіону. Вкотре наголошуємо: перед усім – допомога ЗСУ!» – розповів Олег Кіпер.

Щодо тендерів, які викликали підозри у їхній доцільності, направлено листи до Державної аудиторської фірми для проведення перевірки. Окрім того, голова Одеської ОВА подякував активістам за слушні зауваження.

Варто додати, в передчутті новорічних свят одна з сільських рад Одеської області вирішила закупити солодощі на сотні тисяч гривень. Зокрема, в сільській раді Візирки планують витратити 800 тисяч гривень на цукерки та шоколад.

Однак, за любов’ю до солодощів їх перевершила міська рада Ізмаїла, де витратять до кінця року на цукерки 1,1 мільйона гривень. За інформацією сайту електронних закупівель Prozorro, Візирська сільська рада має намір купити 2400 кілограмів шоколаду, какао та інших солодощів.

Натомість в Управлінні культури та туризму Ізмаїльської міської ради оголосили тендер на 7 тисяч упаковок кондитерських виробів. Один пакунок з цукерками вартуватиме приблизно 150 гривень. Аукціони в закупівлях пройдуть до кінця листопада.

За словами керівниці благодійного фонду «Корпорація монстрів» Катерини Ножевнікової, закупівлі на подібну тематику можна проводити після завершення війни, а не в той час, коли на фронті гостро потребують зброї та дронів.

Нагадаємо, на Одещині відремонтують дорогу за 78 млн гривень. Служба автомобільних доріг Одещини оголосила новий тендер на десятки мільйонів гривень. В установі планують провести капітальний ремонт дороги загального користування. Переможець повинен відремонтувати ділянку дороги місцевого значення О161320 /Р-55/ – Доброслав – /Обхід м.Одеси.

Раніше повідомлялося, що державне підприємство на Одещині придбало два смартфони за 54 тисячі гривень. Для потреб державного підприємства «Одеський центр стандартизації, метрології та сертифікації» придбали дороговартісні смартфони. Ринкова ціна гаджетів значно дешевша, ніж за них заплатило держпідприємство.

воєнний стан, закупівля, Одеська ОВА, Одеські новини, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER