Затриманий колишній співробітник Херсонської ОДА, який працював на росіян

Служба безпеки України затримала колишнього працівника оборонного департаменту Херсонської облдержадміністрації, який під час окупації працював на російських загарбників.

Про це повідомили у відомстві, передає Nikcenter.

Під час тимчасової окупації Херсона цей чиновник приєднався до російських ворогів і почав співпрацювати з ними. Він прийняв посаду в новому створеному росіянами “відділі правового забезпечення” в басейновому управлінні водних ресурсів.

Одним з його головних завдань було перевести ці установи під вимоги російського законодавства. Для цього він шукав місцевих жителів, яким обіцяв “зарплату” в рублях та лояльне ставлення з боку загарбників.

Після визволення Херсона він намагався уникнути відповідальності, ховаючись у місті. Але співробітники СБУ знайшли його та затримали.

За даними слідства, йому пред’явлено підозру в колабораційній діяльності. Зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення.

Операція проводилась за участю СБУ в Херсонській області під керівництвом прокуратури. Зараз розглядається питання про запобіжний захід у виді тримання під вартою для колаборанта.

Нагадаємо, у Херсоні викрили агентурну мережу ФСБ і затримали її керівника.

зрада, колабораціонізм


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER