У Херсоні викрили агентурну мережу ФСБ і затримали її керівника

Українські спецслужби розкрили агентурну мережу Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) в Херсоні. В результаті вдалих дій вдалося затримати резидента російської спецслужби, який керував групою в складі до 10 інформаторів на місцевому рівні.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Nikcenter.

Ці люди – місцеві жителі і підтримували агресію РФ проти України. Завданням агентурної мережі було збирати актуальну інформацію про військові частини Збройних Сил України в Херсонській області.

Основна мета була виявити можливі позиції реактивних систем залпового вогню “Град” та гаубиць М777. Отримані відомості інформатори передавали резиденту, а той, у свою чергу, переказував її ФСБ.

Співробітники Служби безпеки вчасно розкрили мережу і затримали керівника під час спроби передачі інформації агресорам. Зловмисник, який був місцевим жителем, потрапив до поля зору російської спецслужби ще на початку 2000-х років, під час частих відвідин РФ.

Пізніше до нього звернувся представник ФСБ і запропонував негласну співпрацю, навіть видавши “перепустку” для безперешкодного пересування в Росії. Після початку вторгнення РФ в Україну він повернувся і працював в приватній охоронній фірмі в Херсоні.

Під час обшуків у нього знайшли засоби комунікації, за допомогою яких він зв’язувався з російськими кураторами. За зібраними доказами йому повідомили про підозру в злочині за Кримінальним кодексом України, його зараз тримають під вартою. За цей злочин йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, на Херсонщині затримали колаборанта, який працював на росіян і здавав патріотів.

агентурна мережа, російський агент


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER