Окупанти забирають у мешканців Херсонщини українські водійські посвідки і документи на авто

окупанти обшукують машину цивільного

На окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей російські загарбники активізувалися у вилученні українських посвідчень водія та документів на автомобілі у місцевих власників.

Інформація про це з’явилася на сайті Центру національного спротиву сьогодні, 31 травня.

Російські військові вилучають українські посвідчення водіїв та документи на транспортні засоби у власників цивільних автомобілів на тимчасово окупованих територіях Херсонщини.

“Окупанти посилили патрулювання на цих територіях, зупиняючи цивільні автомобілі на блокпостах та перевіряючи документи у водіїв. Якщо у водія є українські документи, вони вилучаються, а власник додається до спеціальних списків”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, російські окупанти проводять обшуки у приватних будинках на тимчасово окупованих територіях Запорізької області з метою виявлення партизанів.

“Вони прагнуть знайти докази співпраці місцевих жителів із підпільними структурами. Також перевіряється наявність російських “паспортів”, і у разі їх відсутності загрожує депортація”, – зазначає Центр національного спротиву.

Нагадаємо, на окупованій частині Херсонщини загарбники дискримінують місцевих лікарів, вимагаючи «російські документи».

Окупація Херсонщини, російські війська


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER