Рішенням суду заарештовано майно херсонського депутата-зрадника

колаборант Едуард Репілевський

Заарештовано майно та активи колишнього депутата Херсонської обласної ради від забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя” на 500 млн грн.

Про це інформує прес-служба Офісу генерального прокурора, повідомляє Миколаївський центр журналістських розслідувань.

“За клопотанням Херсонської обласної прокуратури накладено арешт на майно та активи на 500 млн грн, що належать ексдепутату Херсонської обласної ради від забороненої в Україні партії “ОПЗЖ”, а також членам його сім’ї”, – йдеться у повідомленні, опублікованому в телеграм-канал у середу 31 травня.

Зазначається, що було заарештовано корпоративні права в п’яти агрофірмах та підприємствах, три торгові марки, понад 30 об’єктів нерухомого майна, 70 транспортних засобів, два прогулянкові судна, 15 банківських рахунків, 160 одиниць сільгосптехніки, а також земельні ділянки площею 1200 га.

Корпоративні права, торгові марки та банківські рахунки за клопотанням прокурора було передано до управління Національного агентства України з питань виявлення, пошуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Слідство встановило, що ексдепутат використав ці ресурси для сприяння Росії в підривній діяльності проти України.

Обвинувальний акт щодо колишньої посадової особи направили до суду за здійснення державної зради та колабораційну діяльність.

Встановлено, що обвинувачений допомагав російським військовим проводити пропагандистські заходи щодо популяризації країни-агресора. Для цього він залучав техніку та ресурси підприємств, що були йому підконтрольні.

Крім цього, ексдепутат займався розміщенням особового складу оккупантів, ремонтом їхньої військової техніки, а також забезпечував війська агресора продовольством та надавав власну техніку для будівництва фортифікаційних споруд.

У лютому 2023 року обвинувачений очолив окупаційне “міністерство сільського господарства та рибальства Херсонської області” та організовував його роботу. З метою посилення контролю окупаційної влади над аграрним сектором чиновник очолив незаконну “міжвідомчу комісію з контролю за здійсненням перевезень сільгосппродукції”.

Обвинувачений закликав представників аграрного бізнесу співпрацювати з РФ, анонсував дотації та інвестиції від країни-агресора.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Херсонській області.

Нам відомо, що йдеться про депутата проросійські партії «ОПЗЖ» в Херсонській обласній раді колаборанта Едуарда Репілевського, соратника херсонського гауляйтера Володимира Сальдо.

Нагадаємо, на Херсонщині порушено близько 1200 кримінальних проваджень стосовно посадовців-колаборантів.

зрада, колабораціонізм


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER