Мешканці окупованого Генічеська проігнорували вшанування пам’яті пропагандиста Владлена Татарського

На церемонії вшанування пам’яті російського пропагандиста Владлена Татарського (за паспортом – Максим Фомін) в окупованому місті Генічеську на Херсонщині не було жодного пересічного городянина.

Російські пропагандисти оприлюднили відео церемонії з нагоди 40 днів із дня загибелі Татарського, де в кадрі немає жодної людини.

Тобто можна зробити висновок, що акцію провели лише співробітники прокремлівського медіа, а містяни або проігнорували дійство, або просто не запрошувалися, бо пропагандисти розуміли, що навряд чи хтось відгукнувся б.

Портрет Татарського, який загинув 2 квітня 2023 р. внаслідок вибуху в санкт-петербурзькому кафе, встановили на пам’ятник воїнам, загиблим під час Другої світової війни. Тобто, усе було зроблено згідно з одним з основних наративів російської пропаганди, яка нав’язує аудиторії викривлене «ототожнення» подій першої половини 40-х років ХХ сторіччя і теперішніх подій.

Окупанти та їх прислужники вперто намагаються зробити з кримінального злочинця і зрадника Максима Фоміна героя. Наприклад, під час Великодня в населених пунктах на окупованій частині Херсонщини транслювалося минулорічне відеозвернення пропагандиста.

Але судячи з того, що колеги-пропагандисти не змогли зібрати людей, мешканців зовсім не цікавить фігура злочинця.

Нагадаємо, окупанти назвали термін, протягом якого хочуть завершити свою «паспортизацію» на Херсонщині.

Владлєн Татарський, Генічеськ, Окупація Херсонщини


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER