Окупанти транслювали на Херсонщині виступ загиблого російського пропагандиста Владлена Татарського

На окупованій частині Херсонщини загарбники на Великдень масово транслювали минулорічне відео із зверненням проросійського пропагандиста Владлена Татарського (за паспортом – Максим Фомін), загиблого 2 квітня 2023 року.

У цьому відео Татарський казав:

«Якось ми всі помремо – одного разу ми всі воскреснемо! …З нами воскреснуть наші командири: Моторола, Клуні, Воха, Батя… Усі ми будемо в одному строю…».

Тобто, згадував «польових командирів», які воювали на боці підконтрольного Росії квазідержавного утворення «ДНР»: Арсена Павлова («Моторола»), Тараса Гордієнка («Клуні»), Володимира Жогу («Воха»). Щодо «Баті», то Татарський міг мати на увазі як колишнього «главу ДНР» Олександра Захарченка, так і польового командира «ЛНР» Павла Дрьомова, яких так називали поплічники. Всі ці люди загинули в різні часи за різних обставин, і, з точки зору українського законодавства, усі вони вважаються злочинцями.

Відео розмістили підконтрольні російським окупантам медіаресурси, які писали про Татарського (теж, до речі, кримінального злочинця), загиблого під час вибуху в санкт-петербурзькому кафе, що він загинув «як християнський воїн у боротьбі не на життя, а на смерть із сатаністами та терористами».

Також відео транслювалося в місцях скупчення людей.

Але пропагандистська акція не мала успіху, бо виявилося, що на окупованій Росією частині Херсонської області Татарський-Фомін – дуже маловідома фігура. До того ж люди не розуміли, і про кого він згадує.

Зокрема, мешканці одного з міст на окупованій частині Херсонщини розповідали, що відео транслювалося на телевізорах, встановлених в місцевих магазинах і кафе.

«Персонал казав, що в публічні місця, які працювали у Великдень і де були телевізори з можливістю показувати відео з носіїв, прийшли представники окупаційної влади, дали флешку з цим відео і наказали показувати кілька разів за день. Але у більшості відвідувачів відео викликало подив, бо сприймалося як «марення божевільного». Дивилися відео з подивом навіть російські військові».

Нагадаємо, нещодавно російські пропагандисти розповсюдили фейк про танк Leopard, начебто «утоплений росіянами в болоті на Херсонщині».

Владлєн Татарський, російські загарбники, російські пропагандисти, Херсон


В’ячеслав Гусаков

Журналіст.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER