Україна потребуватиме десятиліття, щоб розмінувати територію після війни

Значна частина України внаслідок війни є замінованою. Для того, аби розмінувати територію та зробити її безпечною, знадобиться щонайменше десятиліття.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, яку цитує “Європейська правда“:

“Британська розвідка звертає увагу на ризики жертв серед цивільного населення через замінування та попереджає про тривалий період, необхідний для розмінування українських територій. Як сказано в огляді, в Україні продовжують надходити щоденні повідомлення про жертви серед цивільного населення, пов’язані з мінами. Найбільш постраждалими регіонами є Херсонська та Харківська області – території, які раніше були окуповані Росією”.

Аналітики наголошують, що навесні небезпека посилюється, адже люди починають займатися сільськогосподарськими роботами, а це підвищує ризик.

Загалом від початку вторгнення Росії до України було зафіксовано понад 750 жертв серед цивільного населення, пов’язаних з мінами. При цьому кожна восьма жертва – дитина.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що біля машинної зали 4-го енергоблоку запорізької АЕС пролунав вибух. Тут вибухнула ворожа міна.

 

британська розвідка, гуманітарне розмінування, міна, мінна небезпека, повномасштабна війна

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER