Land Cruiser Prado за майже 2 млн грн під час війни придбав директор збиткового «Миколаївоблтеплоенерго»

Директор збиткового комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов під час війни став власником нової автівки вартістю понад 1,8 млн грн. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань у матеріалі «Таємні статки керівників збиткового «Миколаївоблтеплоенерго»: авто за мільйони та нерухомість у Грузії»

Як зʼясували журналісти, Микола Логвінов навесні 2023 року обзавівся елітною Toyota Land Cruiser Prado 150 2020 року випуску. У коментарі Центру очільник підприємства підтвердив купівлю машини і повідомив, що  придбав її місяць тому в автосалоні в Одесі за 49 тис. доларів. За нинішнім курсом вартість такого авто складає понад 1,8 млн грн. Логвінов запевнив: його офіційний дохід та заощадження дозволяють придбати таку дорогу машину. 

На запитання щодо внесення автівки в декларацію, Микола Логвінов відповів: 

«Як тільки буде потрібно, я задекларую машину». 

Зазначимо, що востаннє директор Миколаївоблтеплоенерго подавав до НАЗК декларацію про доходи у 2021 році. Тоді він зазначив, що на двох із дружиною володів 30 тис. доларів – сумою, якої не вистачило б на придбання такої дорогої автівки. 

Микола Логвінов керує обласним комунальним підприємством «Миколаївоблтеплоенерго» із 2016 року. Відтоді, подаючи до НАЗК свої декларації про доходи, очільник підприємства зазначав, що не має власної автівки. Кілька разів транспорт змінювала його дружина, Діана Касабян. У власності жінки був недорогий Nissan Primera 2003 року, який у подальшому замінювали Lexus та Mazda. 

Остання автівка у власності Діани Касабян, якою вона офіційно володіє і досі, – Toyota Camry 2019 року випуску, придбана у 2020-му, ймовірно, також з салону. Зараз такий автомобіль коштує близько 30 тис. доларів – понад 1 млн грн. 

Як відомо, через воєнний стан держслужбовців та депутатів звільнили від обовʼязкового декларування статків та доходів. Проте громадськість давно наголошує: внесення відомостей про майновий стан посадовців не загрожує національній безпеці, однак значно сприяє прозорості влади та боротьбі з корупцією. Крім того, експерти зазначають, що повернення декларування сприятиме виконанню рекомендацій Європейського союзу на шляху до членства, і євроінтеграції України загалом. 

Нагадаємо, що мешканців Миколаєва, які не проживають у місті, зобов’язали оплачувати теплопостачання.

декларації, миколаїв, Миколаївоблтеплоенерго


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Коментарів (2)

  • Нічого дивного. Для кого війна, а для інших– бізнес!
    Тому і не дивно, що у цій конторі всі співробітники такі ж самі.
    Їхні “інспектори” ходять по квартирах пенсіонерів і грабують, крадуть все, що побачать. Я кажу правду.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER