На окупованій частині Херсонщини загарбники обмінюють паспорти РФ на шкільне харчування

Російські загарбники не залишають спроб паспортизувати якнайбільше мешканців захопленого лівобережжя Херсонської області. Знову вдаються до підкупу — запровадили «безоплатне харчування» дітей у молодшій школі. Але годуватимуть лише тих, чиї батьки напишуть заяву, а без паспорта Росії це зробити неможливо.

Про це повідомляє сайт Центру національного спротиву (ЦНС).

За даними ЦНС, нововведення про обов’язковість російського паспорта для отримання пільгових обідів почне працювати з нового навчального року.

«Окупанти запровадили безкоштовне харчування для дітей 1-4 класів на тимчасово окупованих територіях півдня України, але умовою є заява батьків із паспортом Росії. Останнє нібито має підтвердити батьківство, але за фактом це є ще одним елементом тиску та примусу отримувати паспорт ворога, адже «рф штамп про дітей не є обов’язковим. При цьому поки що паспорт ще не вимагають, але нововведення анонсують з нового навчального року», — йдеться у повідомленні Центру.

Там також додають, що в такий спосіб росіяни хочуть паспортизувати мешканців тимчасово окупованої Херсонської області до моменту місцевих виборів, які заплановані на початок вересня.

Щоб змусити населення Херсонщини отримувати російські паспорти, самопроголошена «влада» обмежує просування людей навіть на окупованих територіях. Так, на 2 квітня на блокпостах у Генічному та Стрілковому українців ставили перед фактом: або вони змінюють документи, або після четвертого перетину блокпоста отримають заборону на в’їзд та виїзд.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях триває примусова паспортизація. Вже зараз залишити регіон без отримання “документа” майже неможливо.

Окупація Херсонщини, паспорт Росії, російські загарбники


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER