На Одещині чоловік ошукав аграріїв на 45 мільйонів гривень

На довірливих аграріях нажився мешканець Одеси. Чоловік представлявся посередником між підприємствами щодо купівлі-продажу сільськогосподарських культур.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі, передає Центр журналістських розслідувань.

Аби не викликати підозр, шахрай підробляв товарно-транспортні накладні. Таким чином чоловікові вдалося привласнити зерно та кошти шести аграрних підприємств.

«Так, створивши хибне враження щодо своєї порядності та чесності, ділок увійшов у довіру до суб’єктів господарської діяльності, та з грудня 2020 по липень 2022 року уклав низку фіктивних правочинів у сфері купівлі-продажу зернових культур, заздалегідь не збираючись виконувати взяті на себе зобов’язання перед замовниками», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Так чоловік заволодів зерновими культурами, масою, 4,2 тони, та коштами 6 аграрних підприємств на понад 45 млн гривень.

Варто додати, що на розгляді суду перебуває ще одна справа щодо шахрая про неправдиве мінування судової інстанції.

Нагадаємо, на Миколаївщині затримали шахрая, який продавав військову амуніцію. Молодик розміщував в соціальних мережах оголошення про продаж форми для військових, однак переставав відповідати покупцям, отримавши їхні кошти.

аграрії, кримінал, Одеса, шахрайська схема

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER