Двох колаборанток, які працювали на ворога після захоплення півдня України, затримали в Одесі та Києві

Мешканки Херсона добровільно погодилися співпрацювати з російськими окупантами після захоплення регіону. Перед звільненням міста колаборантки втекли та намагалися переховуватися в інших українських містах.

Про це повідомили в СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Правоохоронці встановили місцеперебування втікачок та затримали їх. Одна з жительок Херсону очолювала створений окупантами «відділ басейнового управління водних ресурсів Херсонської області». До її обов’язків входило налагодження водопостачання для потреб російської армії. Перед звільненням Херсону колаборантка втекла до Києва.

«Ще однією поплічницею агресора виявилась мешканка Херсона, яка під час окупації міста влаштувалась до створеного загарбниками «обласного пенсійного фонду», – йдеться в повідомленні СБУ.

Вона брала участь у запровадженні рубльової зони на Херсонщині. Зокрема, пенсіонерів змушували отримувати пенсію в російській валюті.

Обом затриманим повідомили підозру в колабораційній діяльності. Одну з мешканок Херсону взяли під варту.

Нагадаємо, Служба безпеки встановила особи ще дванадцяти колаборантів, які вступили до створеного агресором «головного управління МВС РФ Херсонської області».

колабораціонізм, СБУ, співпраця з окупантами

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER