На Херсонщині окупанти вкрали шкільний автобус і використовують його для піару «Єдиної Росії»

Шкільний автобус, який до повномасштабного російського вторгнення працював як шкільний в селища Велика Лепетиха Херсонської області, окупанти перепрофілювали в пасажирський заради піару партії «Єдина Росія».

Підконтрольні окупантам медіа розмістили інформацію про те, що за сприяння російської провладної партії запущене безкоштовне автобусне сполучення між селищами Велика Лепетиха і Ніжні Сірогози, розташованими на окупованій Росією частині Херсонської області.

На маршруті працює автобус БОГДАН А22412. У повідомленні окупантів написано, що автобус – новий, але справді – це викрадений загарбниками шкільний автобус, який раніше працював у Великій Лепетисі.

На відео можна побачити на кузові автобусу сліди від здертого напису «Шкільний автобус». Також на знятому пропагандистами відео є український державний номер транспортного засобу – BT1005CP.

Інформація про цей автобус є у відкритих джерелах: OpenDataUA та деяких інших. Тому шляхом нескладної перевірки можна з’ясувати, що цей автобус 2018 року випуску зареєстрований 18 листопада 2021 року в селищі Велика Лепетиха.

Судячи з інформації у відкритих джерелах, автобус не фігурує в офіційних даних як викрадений, хоча фактично є таким.

До повномасштабного російського вторгнення автобус використовувався як шкільний. Тому можна зробити висновок, що транспортний засіб придбаний за бюджетні кошти.

Тобто, окупанти просто вчинили мародерство, вкравши шкільний автобус, який перебував у комунальній власності, і використовують його для піару партії «Єдина Росія». Ця партія планує брати участь у запланованих на вересень 2023 року незаконних виборах до «законодавчих зборів Херсонської області». Тому зараз проводить піар-кампанію і робить це природним для окупантів чином: потурає мародерству, видаючи це за благодійність.

До того ж на відео водій автобусу відверто розповідає, що транспортний засіб використовується в дуже несприятливих умовах: на поганій дорозі.

Нагадаємо, окупанти готують «підставу» для можливого викрадення з Херсонщини пам’ятника «Легендарна тачанка».

автобуси, Окупація Херсонщини


В’ячеслав Гусаков

Журналіст.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER