Тисячу протитанкових їжаків купила Миколаївська ОВА за понад 7 млн грн у 70-річної підприємниці

Управління інфраструктури Миколаївської ОВА придбало тисячу протитанкових їжаків за 7,3 млн грн у 70-річної підприємиці Овсянникової Наталі Михайлівни.  

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланнями на інформацію в системі ProZorro.

Закупівля проведена без використання електронної системи, також в ProZorro відсутній текст договору. Ціна одного протитанкового їжака склала 7280 грн.

Варто зазначити, що у ProZorro є інформація лише про один подібний контракт, укладений торік  Київською ОВА. Ціни на один виріб для киян були майже вдвічі менші – 4,7 тис. грн. Але через непрозорість обох закупівель порівняти параметри виробів неможливо.

За інформацією сервісу Clarity Project, це перший контракт для 70-річної підприємниці на ринку держзакупівель.

Утім, особа з таким самим ім’ям та прізвищем є єдиною власницею миколаївського ТОВ «КЛМ ПЛАСТ», основним видом діяльності якого є холодне штампування та гнуття. Попереднім власником фірми був Юрій Клименко, син ректора Чорноморського національного університету ім. Петра Могили Леоніда Клименка. Тоді підприємство виконало низку дрібних контрактів з університетом на 173 тис. грн.

Нагадаємо, Миколаївська ОВА закупила зимової військової форми на 23 мільйони

миколаїв, тендер


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER