Херсонський лікар-колаборант і почесний громадянин міста отримав підозру в держзраді

Управління СБУ в Закарпатській області 15 березня повідомило про підозру у держзраді головному колишньому державному санітарному лікарю Херсонської області, екс-гендиректору державної установи «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», заслуженому лікарю України, почесному громадянину Херсона Юрію Ромаскевичу.

Про це повідомив в Фейсбуці журналіст з Херсонщини Олег Батурін.

Незадовго перед звільненням Херсона Юрій Ромаскевич втік до Генічеська, де став членом «регіонального комітету Комуністичної партії Російської Федерації» та делегатом від Херсонщини на конференції цієї партії, проведеній в окупованому Криму.

За державну зраду в умовах воєнного стану Юрію Ромаскевичу загрожує довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна – за ч. 2 ст. 111 КК України.

Нагадаємо, про колаборантство Юрія Ромаскевича вперше стало відомо влітку 2022 року, коли він взяв участь в організованому окупантами в Херсоні форумі «Разом з Росією» і виступив там з хвалебною промовою на адресу окупантів.

Про вступ Ромаскевича до КПРФ стало відомо в січні 2023 року.

колабораціонізьм


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER