Головний санлікар Херсонщини остаточно став зрадником і вступив до КПРФ

Головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич, про колаборантство якого стало відомо ще в липні 2022 року, втік на окуповану росіянами частину Херсонської області, де вступив в КПРФ.

Про це свідчить публікація на партійному сайті про «установчу конференцію Херсонського регіонального (обласного) відділення», повідомляє видання "Мост".

На конференції Ромаскевича обрали до складу «комітету Херсонського Регіонального (обласного) відділення політичної партії «Комуністична Партія Російської Федерації».

Разом з ним в партію вступили ще два колаборанта: Стрілковський селищний голова Олександр Пономарьов і директор дитячо-юнацького клубу моряків при Херсонській міській раді Юрій Шашков.

Ромаскевич з Шашковим брали участь в роздачі російської гуманітарки в окупованому місті Скадовську.

На своїй сторінці в Фейсбуці Ромаскевич не пише про зміни, які відбулися в його житті, і там він досі позиціонує себе в довоєнному статусі. Останній допис на сторінці датується вереснем 2022 року.

Нагадаємо, Херсонська міська рада розгляне позбавлення Юрія Ромаскевича звання “Почесного громадянина міста Херсон”. Про це повідомила законна влада Херсона у своєму Telegram-каналі. Головний санітарний лікар Херсонщини виявився любителем Росії, що продемонстрував на нещодавній пропагандистській виставі “Ми разом із Росією”.

«Одразу після нашої перемоги ми піднімемо питання про позбавлення його звання “Почесний громадянин”», – заявила в. о. законного мера Херсона Галина Лугова. Якщо сесія міськради позбавить Ромаскевича звання, то він втратить відповідні права, пільги і атрибути.

Крім того, колаборанта Юрія Ромаскевича позбавили звання почесного доктора наук Херсонського державного університету.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER