75 тисяч на оздоровлення: скільки під час війни заробляють керівники Миколаївської ОВА і облради

Зарплати керівників Миколаївської ОВА та облради, а також їхніх заступників

Під час повномасштабної війни заступники голови Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр Трайтлі та Валентин Гайдаржи разово отримали 61 тис. грн та 74 тис. грн матеріальної допомоги на оздоровлення. Крім цього, щомісяця їм нараховували премії у розмірі 30 тис. грн. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Журналісти звернулися до Миколаївської ОВА та обласної ради із запитами, у яких просили надати інформацію про виплачені заробітні плати, премії, надбавки і матеріальну допомогу керівникам органів місцевого самоврядування та їхнім заступникам протягом минулого року. 

Згідно відповіді на запит, одні із найбільших виплат серед заступників голови Миколаївської ОВА під час війни отримував Олександр Трайтлі, який «дістався у спадок» Віталію Кіму від попередніх очільників адміністрації – Олексія Савченка та Олександра Стадніка. Чиновник, який опікується соціальною сферою, протягом року отримував із бюджету від 24 до 78 тис. грн на місяць. У січні 2022 року йому нарахували 78 тис. грн, зокрема 61 тис. грн матеріальної допомоги на оздоровлення. Починаючи з березня, Трайтлі щомісяця отримував премію, яка в середньому складала 32 тис. грн. 

Інший заступник голови Миколаївської ОВА Валентин Гайдаржи протягом року отримував близько 60 тис. грн на місяць. Проте у листопаді чиновнику виплатили 98 тис. грн, з яких 74 тис. грн матеріальної допомоги на оздоровлення. Найменше він заробив у перший місяць своєї роботи, у травні, – 48 тис. грн. Як відомо, Валентин Гайдаржи вже займав посаду заступника голови Миколаївської ОДА при керівництві Олексія Савченка. Тоді чиновник став фігурантом гучного скандалу через порушення при відбудові аеропорту «Миколаїв». Попри «корупційний шлейф», Віталій Кім призначив Гайдаржи керівником робочої групи, що займатиметься розробкою проєкту Програми комплексного відновлення Миколаївської області після війни.

Юрій Гранатуров, який на посаді заступника голови ОВА курує напрямок культури, отримував протягом року від 12 тис. грн (у травні) до 93 тис. грн (у листопаді). Тричі за рік йому виплачували лікарняні, зокрема у червні він отримав 39 тис. грн таких виплат. При цьому щомісяця, окрім травня, чиновнику виплачували надбавку за інтенсивність праці. 

Очільник ОВА Віталій Кім заробляв на посаді в середньому 63 тис. грн на місяць. Лише у лютому 2022 року загальна сума виплат була більшою і склала 72 тис. грн. Окрім посадового окладу, голові адміністрації нараховували виплати за відрядження та роботу, пов’язану із доступом до державної таємниці. Водночас Віталій Кім – єдиний серед керівництва ОВА, хто жодного разу протягом минулого року не отримував премію. 

Подекуди більше, ніж начальник ОВА, отримував його перший заступник Георгій Решетілов, який у мирний час відповідав за напрямки агропромисловості та екології. У грудні йому виплатили загалом 80 тис. грн. Окрім окладу, чиновнику нарахували премію у 36 тис. грн, 19 тис. грн виплат за період відпустки, а також надбавки за вислугу років, інтенсивність праці і доступ до держтаємниці. Протягом решти місяців Решетілов отримував стільки ж, скільки і Кім – від 63 до 65 тис. грн. 

Ганна Замазєєва у 2022 році заробляла на посаді голови Миколаївської обласної ради від 10 тис. грн – найменша виплата, отримана у січні, – до максимальних 25 тис. грн, отриманих у грудні. В середньому щомісяця чиновниці виплачували близько 20 тис. грн. Очільниця облради жодного разу не отримувала премії, проте у вересні Замазєєвій нарахували відпускні у розмірі 4 тис. грн, а у серпні і жовтні – виплати за додаткову відпустку, загалом близько 13 тис. грн. Як відомо, днями уряд призначив Ганну Замазєєву головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Нині вже звільнений з посади перший заступник Замазєєвої і за сумісництвом депутат від забороненої партії ОПЗЖ Володимир Фроленко у минулому році отримував переважно 11 тис. грн на місяць, проте протягом перших трьох місяців 2022-го йому нараховували більше, ніж самій голові обласної ради. Так, у січні Фроленко заробив на своїй посаді 31 тис. грн, у лютому – 40 тис. грн, а у березні – 20 тис. грн. У грудні перший заступник голови ради отримав 41 тис. грн. Також протягом минулого року Фроленко двічі отримував премії, тричі – надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи. 

Раніше повідомлялося, що голова Миколаївської обласної ради звільнила Володимира Фроленка з посади свого першого заступника. Сам він напередодні повідомив, що звільняється нібито через постійний тиск на нього та його колег, проте під час сесії обласної ради 9 березня стало відомо, що депутата від проросійської політсили звільнили через вимоги Нацагентства з питань запобігання корупції. Попри це, голова обласної ради подякувала Фроленку «за плідну роботу та участь у сесіях».  

Як писав Центр журналістських розслідувань, у Миколаївській міській раді приховують розмір виплат, які протягом року війни отримувало керівництво. 


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER