Ворожі дрони намагаються пробити “коридор” з Миколаївщини в інші регіони, ЗСУ їх збивають

На Миколаївщині українські захисники збивають російські дрони "Shahed-136", які загарбники запускають з тимчасово окупованих територій. Так рашисти намагаються обійти протиповітряну оборону та долетіти у інші регіони країни.

Про це у прямому ефірі заявив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

За словами голови ОВА наразі область працює над збільшенням сил ППО, у тому числі великокаліберного кулемету.

Дрони вилітають з тимчасово окупованої території і шукають шляхи, як обійти наше ППО та залітають через Миколаївщину. Тому саме на Миколаївщині їх найбільше збивають. Якщо б вони полетіли далі, думаю, і там би їх збили", – розповів голова ОВА.

Також Віталій Кім додав, що цілями ворожих дронів є інші області країни.

У них дуже велика дальність польоту, тому вони можуть літати де завгодно. Вони хочуть пролетіти через Миколаївщину, паралельно розвідуючи є ППО чи немає. Зараз дрони хочуть пролетіти десь у центр України, на західну чи східну частину. Вони мають певний маршрут, але ми це бачимо і робимо відповідні висновки" – поділився голова ОВА.

Крім цього, Віталій Кім прокоментував і часткові успіхи українських захисників у боротьбі з крилатими ракетами.

Дійсно багато ракет збило ОК "Південь". Збили через те, що вони летіли в інші міста України, не в Миколаїв… Коли вони летять транзитом, то у нас є час відреагувати і збити їх.

Як відомо, сьогодні 12 жовтня у небі над Миколаївщиною сили ППО збили дев'ять іранських дронів Shahed.

Нагадаємо, сьогодні вночі російські війська вдарили по околицях Миколаєва.

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER