Передавали окупантам дані про ЗСУ та “полювали” на HIMARS: на Харківщині викрили російських агентів

У Харківській області правоохоронці знешкодили мережу агентів РФ. Ворожі шпигуни передавали ворогу дані про ЗСУ та "полювали" на системи HIMARS.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"СБУ знешкодила багатофункціональну мережу російського ГРУ в Харківській області, яка допомагала ворогу прицільно бити по Збройних силах України", – йдеится в повідомленні.

За даними спецслужби, шпигуни співпрацювали з російської військовою розвідкою, більш відомою як ГРУ. Зрадники збирали та передавали окупантам інформацію про дислокацію ЗСУ та техніки, коригували ворожий вогонь та намагалися встановити місцезнаходження систем HIMARS.

Організаторами мережі є двоє мешканців Харківської області. Вони сформували пул інформаторів із кола своїх знайомих та друзів, яких використовували "в темну".

Зрадники погодилися співпрацювати з РФ через ідеологічні міркування та через обіцянки "високих посад" у разі окупації регіону. Також шпигуни отримували грошову винагороду.

Один з агентів на початку повномасштабного вторгнення перебрався на тимчасово окуповану територію і звідти продовжив свою "діяльність". При цьому його син є військовослужбовцем ЗСУ.

СБУ затримала шпигуна, який залишався на підконтрольній Україні території. Йому оголосили підозру за державну зраду (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 111 ККУ) та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Служба безпеки викрила російських агентів, які готували "референдум" на тимчасово окупованій території Миколаївської області.

HIMARS

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER