На ділянці нафтопроводу “Дружба” в Польщі стався витік

Проти ночі у вівторок, 12 жовтня, польский оператор PERN зафіксував витік на одній з ниток західної ділянки трубопроводу "Дружба", яким сира нафта з РФ потрапляє до Німеччини.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Наразі причини інциденту не відомі – перекачування на пошкодженій лінії було негайно припинено. Інша нитка нафтопроводу працює без змін", – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що інші елементи інфраструктури компанії працюють у штатному режимі. Зокрема – Померанська ділянка (Плоцьк – Ґданськ), через яку транспортується нафта, що надходить танкерами до Ґданську, а потім також до Німеччини.

На місце події виїхали аварійно-рятувальні служби компанії та Державної пожежної охорони для оцінки ситуації, огородження території та продовження аварійно-рятувальних робіт, додали у PERN.

Додамо, що "Дружба" є одним із найбільших нафтопроводів у світі, довжиною близько 5500 км. Він бере початок в м. Альметьєвск (Республіка Татарстан, Росія), після чого проходить через Самару (РФ) і Брянськ (РФ) до Мозиря (Білорусь). У Мозирі "труба" ділиться на південну гілку, яка проходить через Україну і веде до Чехії, Словаччини та Угорщини, і північну гілку – до Польщі та Німеччини.

Нагадаємо, 5 жовтня делегати зустрічі міністрів країн ОПЕК+ у Відні погодилися скоротити ліміт колективного видобутку нафти на 2 мільйони барелів на день. Таким чином вони прагнуть зупинити падіння цін на нафту, спричинене ослабленням світової економіки. 

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER