Країни ОПЕК+ планують рекордне зниження видобутку нафти

Делегати зустрічі міністрів країн ОПЕК+ у Відні погодилися скоротити ліміт колективного видобутку нафти на 2 мільйони барелів на день. Таким чином вони прагнуть зупинити падіння цін на нафту, спричинене ослабленням світової економіки. Про це повідомляє Bloomberg.

«Це найбільше скорочення з боку Організації країн-експортерів нафти та її союзників з 2020 року, але воно матиме менший вплив на глобальні пропозиції, ніж здається. Кілька країн-членів уже викачують значно нижче своїх квот, тобто вони вже будуть відповідати своїм новим обмеженням без необхідності скорочувати видобуток», – пише видання.

Відповідно до розрахунків Bloomberg на основі вересневих даних про видобуток, скорочення цільового обсягу видобутку ОПЕК+ на 2 мільйони барелів на день, розділене пропорційно, реально стосуватиметься восьми країн, аби обмежити фактичний видобуток і забезпечити реальне скорочення приблизно на 880 000 барелів на день.

Реагуючи на рішення ОПЕК+, ціни на нафту в Лондоні знизилися на 0,4% до 91,35 долара за барель станом на 15:05.

В той же час рішення картелю ризикує спричинити черговий шок для світової економіки, яка вже бореться з інфляцією, спричиненою високими цінами на енергоносії. Цей крок також роздратує США – і потенційно спричинить відповідь Вашингтона.

За словами людей, знайомих із ситуацією, раніше в середу представники США телефонували своїм колегам у Перській затоці, намагаючись відмовити їх від скорочення видобутку. Білий Дім уже звернувся до Міністерства енергетики США з проханням проаналізувати, чи знизить ціни на нафту заборона на експорт бензину, дизеля та інших продуктів переробки нафти. Це суперечлива ідея, але вона набирає популярності в адміністрації Байдена.

Міністр енергетики Об’єднаних Арабських Еміратів Сухейл Аль Мазруї, намагаючись заспокоїти США, наполягав, що рішення про скорочення видобутку було чисто «технічним», а не політичним.

Нагадаємо, Світовий банк вважає, що вплив санкцій на РФ виявився слабшим, ніж розраховувалося

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER