Окупанти в Маріуполі готують показовий “суд” над захисниками, у філармоніїї збирають клітки

У Маріуполі російські окупанти планують провести показовий "суд" над українськими військовополоненими.

Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

На сцені маріупольської камерної філармонії російські окупанти збирають тюремні клітки. Діаметр арматури – 20 міліметрів. Загарбники планують влаштувати "суд" над захисниками України у вересні.

«Російські окупанти продовжують нехтувати всіма міжнародними нормами. Вони продовжують множити військові злочини, демонструючи зневагу до всього цивілізованого світу. Звертаюся до світової спільноти, ООН та «Червоного Хреста» втрутитися в ситуацію, щоби працювали правила поводження з військовими полоненими. Ми маємо зробити все, щоб наші захисники повернулися до України живими та не допустити у Маріуполі другої Оленівки», – міський голова Вадим Бойченко.

Нагадаємо, 29 липня пролунав вибух на території колишньої виправної колонії в смт Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області. Росіяни вбили півсотні українських захисників і звинуватили в цьому ЗСУ.

У Києві рідні захисників “Азовсталі” провели акцію з метою привернення уваги до атаки по колонії в Оленівці, де тримають українських полонених. Вони закликали визнати Росію країною-спонсором тероризму.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER