В Києві рідні захисників «Азовсталі» провели акцію із закликом визнати Росію спонсором тероризму

У суботу, 30 липня, у Києві рідні захисників “Азовсталі” провели акцію з метою привернення уваги до вчорашньої атаки по колонії в Оленівці, де тримають українських полонених. Вони закликали визнати Росію країною-спонсором тероризму. 

Про це повідомляє Суспільне. 

В акції на Софійській площі взяли участь близько сотні людей. Дружини та близькі українських захисників просили владу звернути увагу на те, що російські окупанти чинять із полоненими українськими військовими.

Фото: Суспільне

Дружина командира полку “Азов” Дениса Прокопенка — Катерина — звернулася до усього цивілізованого світу, щоб визнати Росію країною-спонсором тероризму.

Катерина Прокопенко розчарована бездіяльністю ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста. Адже саме міжнародні організації запевнили, що життю та здоров‘ю українських захисників, які погодилися вийти із «Азовсталі», нічого не загрожує.

Як відомо, 29 липня пролунав вибух на території колишньої виправної колонії в смт Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області. За даними росіян, загинуло понад 50 українських захисників. За даними Офісу генпрокурора України, ​поранення дістали 130 людей.


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER