Окупанти вбили 53 українських полонених і звинуватили в цьому ЗСУ

Російська пропаганда вранці 29 липня заявила про обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. В ГУР наголошують, що удару по українцях завдала Росія.

Про це повідомляє "Українська правда".

Джерела в українській розвідці повідомили, що днями українських полонених перевели до промзони, саме у цей барак, по якому 29 липня був удар.

За попередніми даними, загинуло 53 полонених українських військовослужбовців.

Збройні сили України повідомляють, що по району населеного пункту Оленівка ракетних і артилерійських ударів не завдавали. Отже російські окупанти переслідували свої злочинні цілі – звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування ЗС РФ на тимчасово окупованій території Донецької області.

«Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об'єктах та в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів», – підкреслили в ЗСУ.

В Генштабі додали, що окупанти продовжують свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії.

«Відтак, такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення  з боку Збройних Сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе росія – країна-агресор, окупант і спонсор тероризму», – йдеться в заяві.

Наслідки обстрілу наразі уточнюються. Водночас у мережі з’явилось відео жахливих наслідків удару по будівлі із українськими полоненими.

Нагадаємо, що 29 червня відбувся найбільший від початку війни обмін полоненими з росією. Було звільнено 144 українських військових, серед них 95 захисників «Азовсталі».

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER