Україна встановила особу російського окупанта, який катував українського військового

Україна має всю необхідну інформацію про російського військового, який кастрував українського військовополоненого. 

Про це 30 липня в ефірі Національного телемарафону повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

«Я подивився це відео. Тільки-но воно зʼявилось у публічному доступі, у юридичному сенсі автоматично відкрили справу. […] Ми зараз знаємо абсолютно все про це людину. У першу чергу завдяки людям, які встановили, знайшли інформацію. У нас є абсолютно все про нього та навіть про його родичів», — заявив Лубінець.

Україна вже направила запити щодо цього інциденту до міжнародних партнерів, які запустили «відповідні процеси». Наприклад, якщо цей росіянин виїде з країни, його затримають і передадуть Україні.

«Поки він перебуває в РФ, ми його юридично не дістанемо. Наскільки мені відомо, зараз розпочались процеси, коли ця особа не може почувати себе безпечно навіть на території РФ. Це вже не юридичні моменти, скажемо так. Я знаю, що дуже багато людей оголосили винагороду за його знищення, це їх вибір», — додав Лубінець.

Як відомо, 28 липня в одному з російських Telegram-каналів зʼявилося відео знущань над військовополоненим в українському камуфляжі. Двоє військових, які розмовляли російською, провели ще живому полоненому кастрацію канцелярським ножем. На іншому відео закатованому військовому стріляють у голову, а його тіло за мотузки тягнуть у рів.

Нагадаємо, рідні захисників “Азовсталі” провели акцію з метою привернення уваги до вчорашньої атаки по колонії в Оленівці, де тримають українських полонених. Вони закликали визнати Росію країною-спонсором тероризму.


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER